НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Україна
09.09.2024 260

В Академії сухопутних військ у Львові офіцер бив та принижував курсантів

Знущання тривали два роки.

9b6ed0f0b8fb458a37ecad11f754448d_09.09.24

Колишнього очільника курсу Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові підозрюють у побитті та приниженні курсантів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомили у ДБР.

За даними відомства, офіцер майже два роки бив та принижував курсантів, намагаючись "навчити" їх дисципліни та порядку. Це відбувалося на території академії у Львові та у казармах в одному із сіл області.

"Він так залякав курсантів, що ті мовчки зносили усі знущання і не розповідали про них ані батькам, ані психологу. Слідство довело застосування сили щодо дев’ятьох курсантів, яких викладач бив по голові та по інших частинах тіла. Бив він не лише руками, а й прикладом зброї та ременем. Невдоволення офіцера могли викликати недбало складені речі, помилки в журналі або те, що курсант повільно заповнює документи чи видає зброю. Одного з курсантів він змусив їсти цигарки перед усім курсом, бо той через куріння спізнився на шикування", — йдеться в повідомленні ДБР.

Про "виховні методи" стало відомо лише у березні цього року, після того, як один з курсантів, який був свідком свавілля викладача, поскаржився до слідчої комісії Верховної Ради. Після цього було зареєстровано кримінальне провадження.

Суд обрав йому запобіжний захід  — тримання під вартою з можливістю застави. Фігурант сплатив суму застави — 908,4 тисяч гривень.

Нагадаємо, студентка Київського національного університету Марина Калашнікова звинуватила викладача, завідувача кафедри біохімії Навчально-наукового центру "Інститут біохімії та медицини" у сексуальних домаганнях.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Академії сухопутних військ у Львові офіцер бив та принижував курсантів 5.00 5 1
Політика / Україна
09.09.2024 260
Еще материалы раздела «Україна»