НОВИНИ ДНЯ: Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  Лісовий висловився про скасування форми в школах  Чому РФ чекала тижні, щоб піти в контрнаступ у Курській області: просте пояснення експерта  Російська армія отримала наказ від Путіна відбити Курську область: у Forbes назвали терміни  Вихідні в Україні будуть теплі, але із дощами  США дозволять Україні удари вглиб РФ, але не ракетами ATACMS, - Times  Соціологи назвали головну причину, що заважає половині українців відчувати себе європейцямивсі новини дня
Політика
Україна
09.09.2024 177

Росія втратила 6 тисяч солдатів під час операції ЗСУ у Курській області, - Зеленський

Протягом першого місяця операції Збройних сил України (ЗСУ) на території Курської області Російська Федерація (РФ) втратила приблизно 6 тисяч солдатів убитими та пораненими.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на президента Володимира Зеленського під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Про це повідомляють Контракти.UA.

Як відзначив президент, сьогодні рівно місяць від початку операції Сил оборони України на території Курської області, звідки російський диктатор Володимир Путін готувався розпочати нову офензиву проти Сум.

"Ми перевернули гру. І витискаємо війну на територію РФ завдяки нашому контрнаступі. Сьогодні ми контролюємо територію в понад 1300 квадратних кілометри у Курській області. Це включає зокрема понад сотню населених пунктів", - додав він.

За словами Зеленського, російські військові покинули значну частину території, коли побачили наближення українських бійців, інша ж частина була взята під контроль нашими силами в боях.

"Станом на зараз протягом першого місяця нашої операції російські війська втратили приблизно 6 тисяч солдатів убитими та пораненими лише у Курській області, а також десятки тисяч російських військ в інших зонах бойових дій", - відзначив президент.

Бої у Курській

З 6 серпня в Курській області Росії тривають активні бойові дії. Українські сили прорвали кордон і взяли під контроль величезні території, включаючи більше ста населених пунктів, серед яких і місто Суджа.

У прикордонних зонах Курської області Україна організувала військову комендатуру.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Київ планує утримувати ці території до тих пір, поки Володимир Путін не погодиться на переговори.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія втратила 6 тисяч солдатів під час операції ЗСУ у Курській області, - Зеленський 5.00 5 2
Політика / Україна
09.09.2024 177
Еще материалы раздела «Україна»