НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Україна
09.09.2024 1102

Проходження військової служби іноземцями: Кабмін ініціює зміни до законодавства

Іноземці, які виявили бажання служити за контрактом, за своєю згодою мають пройти перевірку на поліграфі. Небажання проходити поліграф буде підставою відмови у прийнятті на службу.

0f0a1805713da0885ae69df293fd6995_09.09.24

Кабмін ініціює зміни до законодавства щодо проходження військової служби за контрактом в ЗСУ іноземцями. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у Telegram.

"Отже, охочі служити іноземці можуть звернутись до Центру рекрутингу, центрів надання адмінпослуг, центрів зайнятості, ТЦК за місцем проживання, або безпосередньо до військової частини, де бажають служити за контрактом", – зазначив він.

Після розгляду звернень у центрах рекрутингу буде проводитись спеціальна перевірка щодо:

  • законності перебування на території України;
  • фактів притягнення до адміністративної чи кримінальної відповідальності;
  • ознак звʼязків з розвідувально-підривною діяльністю іноземних держав проти України.

Іноземці, які виявили бажання служити за контрактом, за своєю згодою мають пройти перевірку на поліграфі. Небажання проходити поліграф буде підставою відмови у прийнятті на службу.

Гончаренко повідомив, що іноземці також можуть бути прийняті на контракт на посади офіцерського складу —  раніше було для рядового, сержантського і старшинського складу.

Нагадаємо, раніше Рада надала правовий статус іноземцям, які воюють у підрозділах Нацгвардії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Проходження військової служби іноземцями: Кабмін ініціює зміни до законодавства 5.00 5 2
Політика / Україна
09.09.2024 1102
Еще материалы раздела «Україна»