НОВИНИ ДНЯ: Зеленський повідомив про чітку відповідь, яку отримав від Трампа  "Друзі миру": аналітики пояснили, як РФ використовуватиме платформу у своїх інтересах  "План перемоги" Зеленського: США розглядають "додаткові дії" для України  Яблучний сидр: рецепт вершково-карамельного напою  Мамонти вимерли через нежить: вчені приголомшили новою гіпотезою  Стипендії у Польщі: які виплати можуть отримати українські студенти  Зеленський на зустрічі з Трампом: Україна до листопада може зупинити Путінавсі новини дня
09.09.2024 232

Telegram змінює правила після арешту Дурова: приватні чати тепер модеруються

Сам Дуров пообіцяв більше модерувати контент на платформі.

bd91c416e8f3d75a232025af21bc37dd_09.09.24

Команда Telegram почала змінювати правила роботи сервісу після затримання у Франції творця месенджера Павла Дурова. Зокрема, автори непомітно оновили розділ поширених запитань, вказавши, що приватні чати більше не захищені від модерації. Пише УНІАН. Про це повідомляють Контракти.UA.

На це звернув увагу портал The Verge. В оновленому розділі йдеться про те, що "у всіх додатках Telegram є кнопка "Поскаржитися", натиснувши на яку можна повідомити про незаконний контент модератора". Таким чином, Телеграм почне переглядати і приватні чати.

Платформа на сторінці FAQ також залишила адресу електронної пошти, на яку можна надіслати запит модераторам на видалення контенту, попередньо прикріпивши відповідне посилання. Офіційних заяв з приводу нової політики месенджера поки що не надходило.

Раніше сьогодні Павло Дуров зробив свою першу публічну заяву після арешту, зазначивши, що "Telegram неідеальний", а різке збільшення кількості користувачів до 950 мільйонів спричинило проблеми, які полегшили зловживання платформою для зловмисників.

За словами творця платформи, він поставив собі за мету значно поліпшити ситуацію в цьому напрямі і вже почав "цей процес усередині компанії". І судячи з усього, деякі з обіцяних змін уже набули чинності, включно з модерацією приватних чатів.

Як повідомляв УНІАН, з Telegram на тлі арешту Дурова також зникла функція "Люди поруч", яка встигла заробити погану репутацію. Її часто використовували для стеження за користувачами, а також поширення протизаконних товарів і послуг.

Дискусія щодо заборони Telegram в Україні триває вже кілька років. Так, зокрема, глава ГУР Кирило Буданов заявляв, що Telegram є величезною проблемою для України. Однак, на його думку, блокуванням каналів ситуацію можна вирішити лише тимчасово.

Оценка материала:

5.00 / 2
Telegram змінює правила після арешту Дурова: приватні чати тепер модеруються 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
09.09.2024 232
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»