НОВИНИ ДНЯ: Для соковитих, смачних і хрумких дерунів без борошна: що потрібно додати до картоплі  Зеленський зустрівся з Шольцом: обговорили підготовку до другого Саміту миру  Позитивно оцінюють діяльність міської влади тільки половина мешканців найбільших міст: дослідження  Бабине літо, але з нюансами: синоптик Діденко попередила про погоду на вихідні  Ціни ростуть. Скільки коштує оренда квартири в Києві та які райони найдорожчі  "Райффайзен Банк" знову не йде з Росії: акції компанії заарештували  "Шкода, що ми не можемо цього зробити". Зеленський розвіяв страх союзників про удари по Кремлювсі новини дня
Політика
Україна
08.09.2024 107

В ЦРУ закликали Захід не лякатись ядерних погроз Кремля

Директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс вважає, що західні лідери не повинні бути залякані погрозами Кремля про ядерну ескалацію.

Про це він сказав у суботу, 7 вересня, на заході видання Financial Times у Лондоні, повідомляють Контракти з посиланням на The Guardian.

Бернс нагадав про ядерні погрози Росії восени 2022 року як приклад того, що їх не завжди слід сприймати буквально.

"Путін – задирака. Він буде продовжувати час від часу брязкати зброєю. Ми не можемо дозволити собі бути заляканими цим брязканням", – підкреслив глава ЦРУ.

Водночас він наголосив, що до ризику ескалації не потрібно ставитись легковажно, і визнав, що у 2022 році в ЦРУ насправді існувало переконання, що Росія може застосувати тактичну ядерну зброю на полі бою в Україні.

"Був момент восени 2022 року, коли, на мою думку, існував реальний ризик потенційного застосування тактичної ядерної зброї", – поділився Бернс, маючи на увазі наступ України в Херсонській області та витіснення російських сил із правого берега Дніпра.

Він згадав, що тоді президент США Джо Байден у листопаді 2022-го відправив його до Туреччини передати попередження главі Служби зовнішньої розвідки Росії Сергєю Наришкіну про "наслідки такої ескалації".

Оценка материала:

5.00 / 2
В ЦРУ закликали Захід не лякатись ядерних погроз Кремля 5.00 5 2
Політика / Україна
08.09.2024 107
Еще материалы раздела «Україна»