НОВИНИ ДНЯ: Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  Лісовий висловився про скасування форми в школах  Чому РФ чекала тижні, щоб піти в контрнаступ у Курській області: просте пояснення експерта  Російська армія отримала наказ від Путіна відбити Курську область: у Forbes назвали терміни  Вихідні в Україні будуть теплі, але із дощами  США дозволять Україні удари вглиб РФ, але не ракетами ATACMS, - Times  Соціологи назвали головну причину, що заважає половині українців відчувати себе європейцямивсі новини дня
Політика
Україна
10.09.2024 164

Зеленський про зняття обмежень на удари по Росії: консенсусу поки немає

Між союзниками поки немає консенсусу щодо зняття обмежень з України на використання далекобійної зброї для ударів по Росії. Але обговорення продовжуються.

1_a8265b1daaf61918f28f6a94453ccb64_650x410_10.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на президента України Володимира Зеленського в інтерв'ю телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

"Поки що немає консенсусу. Але я пам'ятаю, як працював над використанням відповідної зброї по території тимчасово окупованого Криму. Тоді також не було консенсусу, але важливо знайти ключ хоча б до однієї країни, і тоді інші можуть підтягнутися", - заявив президент.

Зеленський додав, що Україна працює над зняттям обмежень на використання далекобійної зброї. Глава держави зазначив, що з цього питання зустрічався з главою Пентагону Ллойдом Остіном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом та міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом, прем'єркою Італії Джорджею Мелоні, а також розмовляв з президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Якщо ситуація в країні буде дозволяти мені виїхати у вересні на Генасамблею (ООН, - ред.), будемо підсумовувати результати всіх цих зустрічей вже з президентом Байденом", - сказав глава держави.

Що цьому передувало

Нагадаємо, що союзники на тлі наступу РФ на півночі Харківської області дозволили Україні використовувати надану західну зброю для ударів по російській території. Проте деякі країни встановили обмеження.

Зокрема, США та Німеччина дозволяють застосувати зброю лише у прикордонних районах РФ.

Україна закликає партнерів дозволити завдавати ударів по Росії наданою далекобійною зброєю. Проте США та Німеччина не ухвалили відповідних рішень.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський про зняття обмежень на удари по Росії: консенсусу поки немає 5.00 5 2
Політика / Україна
10.09.2024 164
Еще материалы раздела «Україна»