НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
09.09.2024 3392

В Україні змінили назви двох міністерств

Кабінет міністрів змінив назви двох міністерств. Це стосується Міністерства культури та Міністерства розвитку громад та територій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову уряду від 6 вересня 2024 року № 1028. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зокрема, уряд перейменував:

  • Міністерство культури та інформаційної політики України на Міністерство культури та стратегічних комунікацій України;

  • Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України на Міністерство розвитку громад та територій України.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 вересня проголосувала за призначення Миколи Точицького на посаду міністра культури й стратегічних комунікацій. До цього він обіймав посаду заступника голови Офісу президента.

Крім того, Рада призначила Олексія Кулебу міністром розвитку громад і територій України, який до цього був заступником голови Офісу президента.

Минулого тижня президент Володимир Зеленський ініціював зміни в уряді, після чого низка міністрів написали заяви про відставки за власним бажанням. Потім Рада проголосувала за призначення нових міністрів.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні змінили назви двох міністерств 5.00 5 2
Політика / Україна
09.09.2024 3392
Еще материалы раздела «Україна»