НОВИНИ ДНЯ: Рецепт яблучних пундиків з йогуртовою глазур'ю  Міністр оборони Китаю назвав переговори єдиним способом закінчення війни в Україні  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Вибори президента США: хто лідирує після дебатів — опитування  Як приготувати баклажани в тайському стилі: рецепт оригінального салату  На вихідних Україну охоплять сильні погодні контрасти  Дорогою до другого Саміту миру: до яких ризиків слід готуватися Українівсі новини дня
09.09.2024 132

НБУ пом’якшив валютні обмеження для бізнесу: що дозволили

Національний банк України пом'якшив низку валюних обмежень для бізнесу. Постанова набирає чинності з 10 вересня 2024 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу НБУ. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Пом'якшення валютних обмежень підтримає обороноздатність країни, роботу українських підприємств та Ядерного страхового пулу", - йдеться в повідомленні.

Серед напрямів, що зазнають змін:

Купівля та переказ іноземної валюти для покриття викидів діоксиду вуглецю. Державні підприємства зможуть купувати валюту та переказувати її на користь нерезидентів, щоб закуповувати квоти для покриття або компенсації викидів діоксиду вуглецю (CO₂), пов’язаних з авіаційною діяльністю.

Виплати за операціями, передбаченими договором перестрахування, укладеним з іноземними ядерними страховими пулами.

Купівля та переказ іноземної валюти юридичними особами-резидентами, що є суб’єктами електронної комерції, для сплати ПДВ у ЄС.

Компенсація сплачених купонних платежів за єврооблігаціями. Додатково до вже існуючих можливостей, запроваджених у травні та липні, НБУ дасть змогу бізнесу відшкодувати купонні платежі за єврооблігаціями, що були виплачені з 24 лютого 2022 року до 9 липня 2024 року (включно).

"Такі перекази дозволені виключно за рахунок власної іноземної валюти бізнесу (не купленої та не залученої у формі кредиту чи позики від резидента), отже, це не матиме негативного впливу на міжнародні резерви", - йдеться в повідомленні НБУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
НБУ пом’якшив валютні обмеження для бізнесу: що дозволили 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
09.09.2024 132
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»