НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Україна
11.09.2024 224

Найкраща інвестиція. МЗС закликало Захід купувати зброю ЗСУ в українських виробників

Найкращим способом наростити військову допомогу Силам оборони - купувати зброю для бійців в українських виробників. Для Заходу цей варіант буде найкращою інвестицією в безпеку.

6_37f23e754ccbd1b65a2a3f429815bc42_650x410_11.09.24

Про це пише РБК-Україна з посланням на Twitter-акаунт голови Міністерства закордонних справ (МЗС) України Андрія Сибіги. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

"Найкращий спосіб наростити військову допомогу Україні зараз - купувати зброю для наших воїнів в українських виробників. Наша оборонна промисловість розвивається швидким темпом і може виробляти значно більше за додаткових інвестицій. Це також швидше і дешевше для наших партнерів", - заявив Сибіга.

За словами міністра, що кожен долар або ж валюта, яка була вкладена в нашу зброю, а також наших воїнів - є найкращою безпековою інвестицією в довгострокову євроатлантичну стабільність.

Він додав, що деякі з партнерів вже почали закуповувати озброєння в наших виробників, у зв'язку з чим він закликає їх збільшити інвестиції, а інших - наслідувати приклад.

Призначення Сибіги головою МЗС

4 вересня колишній голова відомства Дмитро Кулеба подав до Ради заяву про свою відставку з посади. На наступний день, 5 вересня, його звільнила Рада 240 голосами "за". Водночас парламент призначив Сибігу новим міністром закордонних справ.

6 вересня голова МЗС провів переговори з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, а також з чеським, румунським, польським, молдовським та турецьким колегами.

Також пізніше він закликав Захід зняти обмеження на удари по території Російської Федерації.

Оценка материала:

5.00 / 2
Найкраща інвестиція. МЗС закликало Захід купувати зброю ЗСУ в українських виробників 5.00 5 2
Політика / Україна
11.09.2024 224
Еще материалы раздела «Україна»