НОВИНИ ДНЯ: Вихідні в Україні будуть теплі, але із дощами  США дозволять Україні удари вглиб РФ, але не ракетами ATACMS, - Times  Соціологи назвали головну причину, що заважає половині українців відчувати себе європейцями  Частину України накриють дощі та грози: прогноз погоди на 14 вересня  Чи зможуть удари Storm Shadow по РФ змінити перебіг війни: британські експерти вказали на наслідки  Путін зробив заяву щодо прямої участі країн НАТО у війні в Україні  Другий фронт та поразка РФ: експерт розповів, що необхідно для закінчення війни восенивсі новини дня
Політика
Світ
12.09.2024 240

Скільки далекобійних ракет та для яких цілей Іран передав Росії: експерт Defense Express відповів

Стало відомо, що Іран передав Росії менш далекобійні ракети, ніж очікувалося, їхній радіус дії – до 300 км.

4fd3cc4c7773f03eafa299ab60762704_12.09.24

Іран передав Росії понад 200 далекобійних ракет Arman і Ababil, що мають радіус дії 80 км. Вони схожі на HIMARS. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це головний редактор Defense Express Олег Катков розповів в ефірі "Еспресо".

"Кілька тижнів тому зʼявилася інформація про те, що Іран передав Росії понад 200 ракет. Втім, це не ракети дальністю понад 300 км, а менш далекобійні. Це можуть бути ракети Arman й Ababil, які можуть уражати цілі на відстані 80 км і схожі за своїми можливостями на ракети до HIMARS", — розповів головний редактор Defense Express Олег Катков.

В ракеті Ababil, за його словами, міститься якісна система наведення, оскільки там є версія ракети з напівактивним лазерним наведенням.

"Тобто фактично ракета безпосередньо летить на підсвічувану ціль", — розповів Катков.

Тим часом президент США Джо Байден 13 вересня буде обговорювати з прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером дозвіл для України бити по РФ далекобійною зброєю, адже США та Британія єдині в питанні необхідності боротьби з впливом Ірану на Близькому Сході та в Україні.

Раніше в адміністрації Байдена відповіли на інформацію про постачання іранських ракет РФ для ударів по Україні. Речник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт заявив, що це призведе до "драматичної ескалації".

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки далекобійних ракет та для яких цілей Іран передав Росії: експерт Defense Express відповів 5.00 5 2
Політика / Світ
12.09.2024 240
Еще материалы раздела «Світ»