НОВИНИ ДНЯ: Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  Лісовий висловився про скасування форми в школах  Чому РФ чекала тижні, щоб піти в контрнаступ у Курській області: просте пояснення експерта  Російська армія отримала наказ від Путіна відбити Курську область: у Forbes назвали терміни  Вихідні в Україні будуть теплі, але із дощами  США дозволять Україні удари вглиб РФ, але не ракетами ATACMS, - Times  Соціологи назвали головну причину, що заважає половині українців відчувати себе європейцямивсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
12.09.2024 190

Україна хоче, щоб Індія "модерувала" переговори з Росією, - посол

Україна вважає, що Індія повинна відігравати активнішу роль у припиненні війни Росії проти України. Київ хоче, щоб Індія була модератором переговорів.

1_9a7ab71279b2dc393f9ed3f145fb5b57_650x410_12.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на посла України в Індії Олександра Поліщука, якого цитує Bloomberg. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, Індія повинна відігравати більш активну роль у припиненні війни в Україні, якщо хоче отримати постійне місце в Раді безпеки ООН.

Посол заявив, що Україна хоче, щоб Індія "модерувала" переговори з Росією та використовувала свої зв’язки з Москвою, щоб переконати приєднатися до мирних переговорів. Як зазначив дипломат, Україна запропонувала Індії провести другий саміт миру до листопада 2024 року, але поки неясно, чи погодиться Нью-Делі.

Поліщук додав, що Індія не повинна задовольнятися тим, що грає "листоношу, який передає повідомлення між Україною та Росією", а повинна "відіграти більш надійну роль".

Ставлення Індії до війни

Нагадаємо, у липні прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді побував у Росії і зустрівся з диктатором Володимиром Путіним. Перед Днем незалежності України, 23 серпня, Моді відвідав Київ.

Він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським і зробив декілька заяв про війну. Зокрема, прем'єр заявив про готовність Індії зіграти більшу роль у мирних переговорах. Детальніше візиту Моді в Україну - у нашому матеріалі.

Також днями стало відомо про візит радник з національної безпеки прем'єр-міністра Індії у Москву. За даними ЗМІ, він там обговорить мирні зусилля щодо України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна хоче, щоб Індія "модерувала" переговори з Росією, - посол 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
12.09.2024 190
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»