НОВИНИ ДНЯ: Вихідні в Україні будуть теплі, але із дощами  США дозволять Україні удари вглиб РФ, але не ракетами ATACMS, - Times  Соціологи назвали головну причину, що заважає половині українців відчувати себе європейцями  Частину України накриють дощі та грози: прогноз погоди на 14 вересня  Чи зможуть удари Storm Shadow по РФ змінити перебіг війни: британські експерти вказали на наслідки  Путін зробив заяву щодо прямої участі країн НАТО у війні в Україні  Другий фронт та поразка РФ: експерт розповів, що необхідно для закінчення війни восенивсі новини дня
Політика
Україна
13.09.2024 173

Коли Україна вступить до ЄС: Шмигаль заінтригував заявою

Голова уряду наголосив, що вступ до Євросоюзу має бути невід’ємною частиною справедливого миру.

00866a7aaaea0dab8eb736a2011e5853_13.09.24

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що мета держави – не пізніше кінця 2025 року бути готовими до вступу до Євросоюзу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це очільник уряду сказав на пресконференції 10 вересня.

"Наша мета амбітна – ми хочемо не пізніше кінця 2025 року бути готовими до вступу до ЄС, але загалом стратегічно ми розуміємо, що наш вступ до Євросоюзу має бути невід’ємною частиною справедливого миру. Це наша стратегічна мета", – заявив Шмигаль.

Він додав, що цьому передуватиме титанічна робота, зокрема технічна. Так, необхідно привести у відповідність до директив і правил ЄС українське законодавство, усі підзаконні акти – це десятки тисяч документів.

"Політичне рішення у нас залишається одне – це рішення країн-членів Євросоюзу про прийняття України в члени ЄС. Цьому передує велика технічна робота, яка не передбачає яскравих політичних заяв, але відбувається щоденна невтомна тиха праця", – повідомив прем’єр.

Шмигаль також нагадав, що цього року Україна вже досягла значних успіхів у галузі євроінтеграції.

"Ми отримали рішення про початок перемовин про вступ до Європейського Союзу, продовжуємо активно цю роботу. Отримали і затвердили переговорну рамку, почали і успішно продовжуємо скрінінг нашого законодавства. Не просто отримали затвердження інструменту Ukraine Facility, але й підготувалися до нього, зробили відповідний план реформ, затвердили унікальний інструмент – "Матрицю реформ", яка лише на цей рік включає понад 400 заходів, які Україна має реалізувати як наші підписані зобов’язання", – розповів голова уряду.

Він додав, що Кабмін разом із Верховною Радою уважно відстежують і забезпечують реалізацію цих заходів, аби чітко просуватися за графіком євроінтеграційних реформ.

До слова, напередодні Bloomberg повідомило, що Португалія проводить активну роботу з лобіювання вступу України до ЄС і хоче, щоб блок якнайшвидше почав готуватися до цього.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли Україна вступить до ЄС: Шмигаль заінтригував заявою 5.00 5 2
Політика / Україна
13.09.2024 173
Еще материалы раздела «Україна»