НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
13.09.2024 132

Україна закликала МВФ поглибити ізоляцію Росії замість відновлення співпраці

Українська сторона під час візиту місії Міжнародного валютного фонду до Києва закликала не відновлювати співпрацю з Росією. Натомість потрібно поглибити ізоляцію Москви.

_gettyimages_1209897784_7a2717e57442d6a86749ffa7d0174964_650x410_13.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Національного банку Україну (НБУ). Про це повідомляють Контракти.UA.

Як зазначається в повідомленні, Київ озвучив занепокоєння щодо планів фонду направити місію до РФ для проведення консультацій за статтею IV угоди МВФ.

Представники української влади наголосили, що Росія веде загарбницьку війну проти України, підриваючи міжнародні принципи і правила та посилюючи геофрагментацію, повідомили в НБУ.

"Замість того, щоб відновлювати співпрацю з країною-агресором, варто й надалі поглиблювати її ізоляцію. Це є важливою передумовою перемоги України, яка зі свого боку є необхідною для забезпечення глобальної макрофінансової стабільності, на чому неодноразово наголошував МВФ", - йдеться в заяві НБУ.

Я заявив міністр фінансів Сергій Марченко, нещодавно стало відомо про наміри МВФ відновити роботу місії в РФ.

"Разом з колегами з НБУ ми чітко прокомунікували позицію України про неприпустимість роботи з країною-агресором. Ми закликаємо ізолювати державу-агресора, не відновлювати діалог та не легітимізувати російський режим. 4 стаття Статуту МВФ, і будь-які інші формальні причини не можуть бути передумовою для роботи в РФ", - додав Марченко.

Нагадаємо, на початку вересня стало відомо, що Міжнародний валютний фонд готує місію в Росію вперше від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Детальніше про плани МВФ направити місію до Росії читайте в матеріалі РБК-Україна "МВФ їде в Росію: цілі Заходу, ігри Москви і що це дасть Україні".

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна закликала МВФ поглибити ізоляцію Росії замість відновлення співпраці 5.00 5 1
Колонки / Колонки / Блоги
13.09.2024 132
Еще колонки: Колонки / Блоги