НОВИНИ ДНЯ: Путін чекає на вибори у США: коли б не були переговори, він всіх обдурить — американський експерт  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грози  У середу прогнозують до +32°, подекуди дощі та грозивсі новини дня
12.09.2024 750

Загрози для питної води Києва немає - Міндовкілля

Наявні у Київводоканалу абсорбенти зможуть повністю прибрати забруднюючу органічну речовину, що рухається водами Десни до Київської області.

Про це заявив перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Краснолуцький, коментуючи питання про можливі загрози для питного водопостачання столиці, викликані забрудненням річок Сейм і Десна органікою з території Росії, повідомляють Контракти.

"Що стосується питного водопостачання для міста Києва. Було проведено декілька зустрічей робочих груп, де брав участь і Київводоканал, який повідомив, що вони брали відбори із найбільшого згустку цієї концентрації. І ті абсорбуючі речовини, які в них є, дають змогу повністю прибрати органічну речовину. Вода для киян буде поступати та, яка відповідає санітарним нормам і правилам. Тому проблем для водопостачання киян наразі не вбачається", - сказав він.

Краснолуцький додав, що загрози для питного водопостачання немає у Сумській і Чернігівській області також немає. Також не передбачається загроз для криниць і підземних вод у цих областях, оскільки "ґрунт виступає як фільтр і не пропускає цю забруднюючу речовину".

Водночас перший заступник нагадав, що варто дотримуватися заборон на купання, на вилов риби, на використання води з річок для господарських цілей, зокрема, напування худоби.

Оценка материала:

5.00 / 2
Загрози для питної води Києва немає - Міндовкілля 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
12.09.2024 750
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»