НОВИНИ ДНЯ: Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  Лісовий висловився про скасування форми в школах  Чому РФ чекала тижні, щоб піти в контрнаступ у Курській області: просте пояснення експерта  Російська армія отримала наказ від Путіна відбити Курську область: у Forbes назвали терміни  Вихідні в Україні будуть теплі, але із дощами  США дозволять Україні удари вглиб РФ, але не ракетами ATACMS, - Times  Соціологи назвали головну причину, що заважає половині українців відчувати себе європейцямивсі новини дня
Політика
Україна
12.09.2024 168

Україна щороку втрачає $11,2 мільярда через заміновані території

Через заміновані території Україна щорічно втрачає 11,2 мільярда доларів, що становить 5,6% ВВП країни у 2021 році.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на пресслужбу Міністерства економіки.

«Збитки України через міни та інші вибухонебезпечні предмети становлять 11,2 мільярда доларів щорічно. Це еквівалентно 5,6% ВВП України у 2021 році. Найбільші втрати — через скорочення експорту агропродукції та зменшення надходжень місцевих податків», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що понад 20% регіонального ВВП через заміновані території втратили Чернігівська, Сумська, Миколаївська та Харківська області. Загалом місцева влада недоотримує понад 1,1 мільярда доларів місцевих податків.

«Зараз в системі Prozorro оголошено 10 аукціонів на закупівлю послуг із розмінування земель сільськогосподарського призначення. Загальна площа земель, які планується розмінувати — понад 3 700 га. Ми очікуємо, що у найближчі два тижні аукціони успішно будуть завершені і підписані перші договори з операторами протимінної діяльності», — нагадала перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

За оцінкою Світового банку, для розмінування всієї території України знадобиться майже 35 мільярдів доларів. У звіті Tony Blair Institute наголошується, що ці кошти Україна змогла б компенсувати менше ніж за три з половиною роки після повного очищення земель.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна щороку втрачає $11,2 мільярда через заміновані території 5.00 5 2
Політика / Україна
12.09.2024 168
Еще материалы раздела «Україна»