НОВИНИ ДНЯ: Путін чекає на вибори у США: коли б не були переговори, він всіх обдурить — американський експерт  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грози  У середу прогнозують до +32°, подекуди дощі та грозивсі новини дня
12.09.2024 181

В Україні змінили правила відправлення продуктів поштою

Кабінет міністрів України змінив перелік речей, заборонених для пересилання у поштових відправленнях, а також порядок їх вилучення. Основні зміни стосуються харчових продуктів.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на постанову уряду від 10 вересня 2024 року №1045.

Згідно з новими правилами, у внутрішніх поштових відправленнях заборонено пересилати харчові продукти, якщо на планову дату доставлення закінчується їхній термін придатності. Раніше пересилання обмежувалося лише продуктами зі строком придатності до 10 днів.

Крім того, уряд уточнив інші заборони. Зокрема не дозволено пересилати національну валюту (окрім нумізматичних та інвестиційних монет), іноземну валюту, алкогольні напої з вмістом етилового спирту понад 8,5%, які не підлягають маркуванню акцизними марками, тютюнові вироби та рідини для електронних сигарет без акцизних марок.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні змінили правила відправлення продуктів поштою 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
12.09.2024 181
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»