НОВИНИ ДНЯ: Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  Лісовий висловився про скасування форми в школах  Чому РФ чекала тижні, щоб піти в контрнаступ у Курській області: просте пояснення експерта  Російська армія отримала наказ від Путіна відбити Курську область: у Forbes назвали терміни  Вихідні в Україні будуть теплі, але із дощами  США дозволять Україні удари вглиб РФ, але не ракетами ATACMS, - Times  Соціологи назвали головну причину, що заважає половині українців відчувати себе європейцямивсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
13.09.2024 122

МЗС України оголосило демарш Монголії у звʼязку з візитом Путіна

У відомстві запевнили, що Україна не залишить такі дії без належної реакції.

8a3df78cb9a3c464f453ff04dee6abb5_13.09.24

МЗС України 12 вересня оголосило демарш монгольській стороні через візит російського диктатора Володимира Путіна до Монголії. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Демарш було оголошено під час зустрічі з генеральною директоркою департаменту Європи та Африки МЗС Монголії Ганхуурай Баттунгалаг, яка прибула до Києва з Улан-Батора на виклик української сторони.

"До монгольської сторони доведено глибоке розчарування України відмовою Монголії як країною-підписанткою Римського статуту виконати виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт Путіна під час його перебування на території країни", - йдеться у повідомленні МЗС.

У відомстві запевнили, що Україна не залишить такі дії без належної реакції. Прийняте Монголією рішення буде враховане у подальшій політиці щодо розвитку двосторонніх відносин, наголосили у МЗС.

"Водночас українська сторона сподівається, що Монголія зробить дієві кроки для відновлення конструктивного характеру традиційно дружніх українсько-монгольських відносин, що відповідає інтересам обох держав", - резюмували у міністерстві.

Візит Путіна до Монголії

Диктатор РФ Путін прибув до Монголії 2 вересня. В Улан-Баторі господареві Кремля влаштували помпезний прийом – з червоною доріжкою та почесним караулом. В міжнародному аеропорту "Чингісхан" Володимира Путіна зустріла міністерка закордонних справ Монголії Батмунхіїн Батцецег.

В МЗС України заявили, що Монголія дозволила злочинцеві уникнути правосуддя. У відомстві такі дії назвали "важким ударом по Міжнародному кримінальному суду та міжнародній системі кримінального права".

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський зробив різку заяву щодо візиту Путіна до Монголії. За його словами, влада цієї країни продемонструвала більшу повагу до вбивці, ніж до міжнародного права.

Нагадаємо, головний прокурор МКС Карім Хан заявив, що Монголія не заарештувала Путіна під час його офіційного візиту, але в Римському статуті є спеціальна процедура щодо роботи з такими випадками.

Оценка материала:

5.00 / 1
МЗС України оголосило демарш Монголії у звʼязку з візитом Путіна 5.00 5 1
Кабінет директора / Вечірня горілка
13.09.2024 122
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»