НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати баклажани в тайському стилі: рецепт оригінального салату  На вихідних Україну охоплять сильні погодні контрасти  Дорогою до другого Саміту миру: до яких ризиків слід готуватися Україні  На що Путін робить ставку у війні: Портников пояснив його "психологію пацюка"  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  Лісовий висловився про скасування форми в школах  Чому РФ чекала тижні, щоб піти в контрнаступ у Курській області: просте пояснення експертавсі новини дня
Політика
Україна
14.09.2024 646

Лісовий висловився про скасування форми в школах

В Україні скасували обов'язкову шкільну форму для шкіл. Це пов'язано з тим, що держава будує вільне суспільство творчих і високопродуктивних людей.

_lisovii___foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na20240001_f226acb12b7c2504fb1366590e739145_650x410_14.09.24

Про це заявив міністр освіти й науки України Оксен Лісовий, пише РБК-Україна із посиланням на Інтерфакс-Україна. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Скасування дрес-коду. Це цінності. За які цінності ми воюємо? Якщо свобода - то дитина має відчувати себе вільно. Зовнішні рамки - це набір цінностей для іншого суспільства, а ми будуємо вільне суспільство творчих і високопродуктивних людей", - сказав Лісовий.

Міністр наголосив, що він підтримує дане нововведення, адже вільний вибір шкільного одягу - це прагматичне питання.

"Якщо ми зі школи ставимо рамки, вимоги, планку, а не інтегруємо саморегулятори в дитину через цінності та виховний процес..., то ми таке суспільство не сформуємо", - підкреслив він.

Лісовий зазначив, що дрес-код скасовано також для предмета "Захист України".

Зауважимо, що наразі в Україні скасована єдина шкільна форма для учнів. Одяг для школи - це вільний вибір дитини чи її батьків.

Єдиними рекомендаціями до такого одягу є охайність, відповідність сезону, зручність, зокрема під час перебування учнів в укриттях. Жодні вимоги щодо стилю, кольору чи інших атрибутів шкільного одягу неприпустимі та незаконні.

Зміни в освітньому процесі

Нагадаємо, що раніше Оксен Лісовий також розповідав, що МОН не розглядає скорочення ключових дисциплін. Однак у відомстві будуть працювати над тим, щоб вони були більш концентровані.

Він зауважив, що у старшій профільній школі починаючи з 2027 року учні зможуть обирати напрямок, яким бажають навчатися.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лісовий висловився про скасування форми в школах 5.00 5 2
Політика / Україна
14.09.2024 646
Еще материалы раздела «Україна»