НОВИНИ ДНЯ: Рецепт яблучних пундиків з йогуртовою глазур'ю  Міністр оборони Китаю назвав переговори єдиним способом закінчення війни в Україні  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Вибори президента США: хто лідирує після дебатів — опитування  Як приготувати баклажани в тайському стилі: рецепт оригінального салату  На вихідних Україну охоплять сильні погодні контрасти  Дорогою до другого Саміту миру: до яких ризиків слід готуватися Українівсі новини дня
Політика
Світ
14.09.2024 159

План США щодо України. Трамп просуватиме свою угоду, незалежно від умов, - експерт

Дональд Трамп у разі повернення до Білого дому просуватиме угоду між Україною та Росією. Це може статися незалежно від умов, на яких буде ґрунтуватися така угода.

Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна "Осінь президентів. Три виклики для України та Зеленського на тлі виборів у США". Про це повідомляють Контракти.UA.

Достовірно невідомо, що включає так званий план Трампа щодо України. Як повідомляли в американських ЗМІ, план Трампа передбачав фактично шантаж і України, і Росії - якщо Україна відмовиться сісти за стіл перемовин, буде скорочено допомогу зі зброєю. Якщо РФ відмовиться від переговорів, то Україна отримає більше зброї.

Виконавчий директор американської некомерційної організації Renew Democracy Initiative (США) Уріель Епштейн у коментарі РБК-Україна зазначив, що для Трампа буде пріоритетом просування угоди між Україною та РФ.

"Що стосується Трампа, хто знає, що саме в його плані? Що ми знаємо, так це те, що Трамп у минулому дуже прагнув піти назустріч Росії, і його пріоритетом буде просування угоди, на якій він зможе поставити своє ім’я, незалежно від умов. Це не обіцяє Україні нічого доброго", - сказав він.

Під час нещодавніх дебатів республіканець ухилився він відповіді щодо перемоги України у війні, лише зазначивши, що хоче припинення війни. Також Трамп заявив, що подзвонив би керівникам України та Росії, і після цього, за його словами, війна б закінчилася.

Днями Трамп також озвучив нові ідеї, дотичні до цієї теми. За його словами, у планах республіканця до кінця року знизити світові ціни на нафту до 40 доларів за барель і тим самим зменшити доходи бюджету Росії.

Реальність цих планів під питанням, хоча б через те, що такий крок вдарить по союзниках США на Близькому Сході. Тому на практиці Трампу в будь-якому разі доведеться вносити корективи.

Ставлення Трампа до України

Кандидат у президенти США Дональд Трамп виступав за зменшення допомоги Україні. Зокрема, він заявляв, що допомога повинна надаватися у вигляді позики, а не "подарунку".

Крім того, він неодноразово стверджував, що нібито зміг би закінчити війну в Україні ще до повернення до Білого дому або за 24 години. На дебатах з опоненткою, представницею Демократичної партії Камалою Гарріс він уникнув відповіді на питання про перемогу України.

Оценка материала:

5.00 / 2
План США щодо України. Трамп просуватиме свою угоду, незалежно від умов, - експерт 5.00 5 2
Політика / Світ
14.09.2024 159
Еще материалы раздела «Світ»