НОВИНИ ДНЯ: Вихідні в Україні будуть теплі, але із дощами  США дозволять Україні удари вглиб РФ, але не ракетами ATACMS, - Times  Соціологи назвали головну причину, що заважає половині українців відчувати себе європейцями  Частину України накриють дощі та грози: прогноз погоди на 14 вересня  Чи зможуть удари Storm Shadow по РФ змінити перебіг війни: британські експерти вказали на наслідки  Путін зробив заяву щодо прямої участі країн НАТО у війні в Україні  Другий фронт та поразка РФ: експерт розповів, що необхідно для закінчення війни восенивсі новини дня
Бізнес
Економіка
13.09.2024 168

Рада скоротить витрати державного бюджету на понад 137 млрд грн, - Голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа

Загальне скорочення витрат в бюджеті 2024 року складе понад 137 млрд грн.

Про це заявила народна депутатка, голова парламентського Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа. Про це повідомляють Контракти.UA.

«Подала поправку [до другого читання законопроєкту – прим.] про додаткове скорочення видатків на 628 млн грн в змінах до бюджету 2024 року. Проситиму комітет її підтримати і спрямувати ці кошти на лікування поранених військовослужбовців», - розповіла Роксолана Підласа.

Парламентарка пояснила, що військовий бюджет може покриватись лише внутрішніми ресурсами країни, водночас скорочення невійськових видатків звільняє такі ресурси для забезпечення сил оборони.

«Частина соціальних видатків загального фонду держбюджету в 2024 році покриваються також внутрішніми ресурсами, тому що іноземних грошей не вистачає і при плануванні не було певності, скільки їх буде, тому саме в цій ситуації в цьому законопроєкті 11417, який доповнює чинний бюджет, переспрямування з «невійськових» видатків мають сенс», - пояснила народна депутатка.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рада скоротить витрати державного бюджету на понад 137 млрд грн, - Голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
13.09.2024 168
Еще материалы раздела «Економіка»