НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати баклажани в тайському стилі: рецепт оригінального салату  На вихідних Україну охоплять сильні погодні контрасти  Дорогою до другого Саміту миру: до яких ризиків слід готуватися Україні  На що Путін робить ставку у війні: Портников пояснив його "психологію пацюка"  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  Лісовий висловився про скасування форми в школах  Чому РФ чекала тижні, щоб піти в контрнаступ у Курській області: просте пояснення експертавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.09.2024 155

Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз

Більшу частину України у вихідні, 14 і 15 вересня, накриють дощі. Денна температура сягатиме +26...+28 градусів.

165439-1_large_14.09.24

Уночі ж стовпчики термометрів не підніматимуться вище +18. Прогноз на вихідні зробили синоптики Укргідрометцентру. Пише obozrevatel.com. Про це повідомляють Контракти.UA.

Субота для більшості регіонів нашої держави буде дощовою. Опади прогнозуються і вдень, і вночі.

Так, у західних регіонах України вдень дощитиме помірно, вночі ж очікуються значні опади. На півночі та у центрі держави, а також на Миколаївщині та Одещині синоптики 14 вересня прогнозують короткочасні дощі. У Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях – без опадів.

Денна температура у суботу переважно триматиметься на рівні +26...+28, холодніше буде у західній частині країни, там очікується +19...+21, у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській областях – до +16...+18, а на Закарпатті похолоднішає до +13...+15 градусів.

Середня нічна температура прогнозується на рівні +18...+16, на заході – на кілька градусів прохолодніше, на півдні ж до +21...+18.

Неділя, 15 вересня, принесе дощі у центральні, південні та західні регіони, опади на заході та на Одещині прогнозуються помірні, у центрі країни – переважно короткочасні.

Температура вдень коливатиметься від +16...+18 на заході (+16...+15 у Закарпатській області) до +20...+22 на Одещині та +26...+28 на території решти країни, окрім сходу, де буде приблизно на 1 градус тепліше.

Нічна температура також буде нерівномірною: від +11...+9 на заході – до +18...+16 на півночі та у центрі, а також до  +20...+18 і +21...+19 на півдні та на сході.

Нагадаємо,  раніше синоптикиня спрогнозувала, коли в Україну прийде справжня осінь. За прогнозом начальниці відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяни Адаменко, до кінця вересня у нашій державі може зберігатися практично літня погода.

Вона додала, що циклон, який приніс похолодання на захід, прийшов із території Італії. На противагу йому, над територією Великої Британії формується антициклон, який зупинить зниження температури та дощі зі сходу нашої країни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.09.2024 155
Еще материалы раздела «Суспільство»