НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати баклажани з горіхами по-грузинськи: класичний рецепт  Союзники Трампа вважають, що він програв на дебатах із Гарріс, - CNN  Перед дозволом бити по РФ: США хочуть від України стратегію війни на рік – Bloomberg  Зеленський про Курський напрямок: росіяни хочуть деокупувати території, але успіхів не видно  Рецепт яблучних пундиків з йогуртовою глазур'ю  Міністр оборони Китаю назвав переговори єдиним способом закінчення війни в Україні  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вереснявсі новини дня
Політика
Світ
14.09.2024 164

Міністр оборони Китаю назвав переговори єдиним способом закінчення війни в Україні

У Китаї вважають, що переговори - це єдиний спосіб для завершення війни в Україні та на Близькому Сході. Пекін заявив, що "конфронтація нікуди не веде".

1_90313710fdcffcfe56cc240c2b6a12a5_650x410_14.09.24

Про це заявив міністр оборони Китаю Дон Цзюнь, пише РБК-Україна з посиланням на HKFP. Про це повідомляють Контракти.UA.

Відповідну заяву глава Міноборони Китаю зробив на форумі Сяншань у Пекіні, який називають відповіддю Китаю на щорічну зустріч Шангрі-Ла в Сінгапурі. Як повідомляють китайські державні ЗМІ, протягом трьох днів до Пекіну приїдуть понад 500 представників із понад 90 країн та організацій.

"Єдиним виходом для вирішення таких гарячих проблем як криза в Україні та ізраїльсько-палестинський конфлікт, є просування миру та переговорів", - сказав міністр оборони Китаю на церемонії відкриття.

При цьому він додав, що у війнах немає переможців, а "конфронтація нікуди не веде".

"Чим гостріший конфлікт, тим більше ми не можемо відмовитися від діалогу та консультацій. Кінець будь-якого конфлікту - це примирення", - заявив Дон Цзюнь і закликав країни сприяти "мирному розвитку".

Ставлення Китаю до України

Нагадаємо, що Китай заявляє про свою нібито нейтральну позицію щодо війни в України. Проте Пекін тісно співпрацює з Росією, зокрема в економічній сфері та торгівлі.

Офіційно Китай не передава Росії зброю, але китайські компанії постачають Москві товари подвійного значення. Вони можуть використовуватися і для виробництва озброєння.

Китай заявляв про бажання бути миротворцем між Україною та РФ і представив свій "мирний план". Проте в Україні альтернативні мирні пропозиції назвали політичними заявами.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр оборони Китаю назвав переговори єдиним способом закінчення війни в Україні 5.00 5 1
Політика / Світ
14.09.2024 164
Еще материалы раздела «Світ»