НОВИНИ ДНЯ: Путін чекає на вибори у США: коли б не були переговори, він всіх обдурить — американський експерт  Пентагон працює з відомствами США, щоб РФ не отримувала технології навіть в обхід санкцій  Трамп заявив, що більше не проводитиме дебати з Гарріс  Як приготувати баклажани з горіхами по-грузинськи: класичний рецепт  Союзники Трампа вважають, що він програв на дебатах із Гарріс, - CNN  Перед дозволом бити по РФ: США хочуть від України стратегію війни на рік – Bloomberg  Зеленський про Курський напрямок: росіяни хочуть деокупувати території, але успіхів не видновсі новини дня
Політика
Світ
14.09.2024 155

Перед дозволом бити по РФ: США хочуть від України стратегію війни на рік – Bloomberg

Партнери України хочуть зрозуміти, чого прагне досягнути Київ.

2099ee13d57e65efebca94fbd135abdd_14.09.24

Сполучені Штати хочуть отримати від української влади деталізацію стратегії ударів по Росії перед тим, як дати відповідний дозвіл. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у публікації Bloomberg.

Видання пише, що під час візиту в Київ держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі здійснювали тиск на президента Володимира Зеленського та його команду.

Вони хотіли, щоб Зеленський надав довгостроковий план на наступний рік. Партнери України хочуть зрозуміти, чого прагне досягнути Київ перед тим, як дозволити використовувати свої зброю для ударів по території РФ.

Джерела Bloomberg повідомляють, що цього тижня змін в обмеженнях щодо використання зброї не очікується. Разом з тим, премʼєр Британії Кір Стармер проведе у Вашингтоні зустріч з президентом Джо Байденом, під час якої буде обговорюватись дане питання.

Зеленський раніше заявляв, що під час зустрічі з Байденом цього місяця на Генеральній Асамблеї ООН буде закликати до пом'якшення обмежень на поставки озброєнь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ суттєво наростила виробництво зброї й техніки.

Крім того, ми раніше інформували, що конгресмени закликали Байдена дозволити Україні удари вглиб Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Перед дозволом бити по РФ: США хочуть від України стратегію війни на рік – Bloomberg 5.00 5 2
Політика / Світ
14.09.2024 155
Еще материалы раздела «Світ»