НОВИНИ ДНЯ: Путін чекає на вибори у США: коли б не були переговори, він всіх обдурить — американський експерт  Пентагон працює з відомствами США, щоб РФ не отримувала технології навіть в обхід санкцій  Трамп заявив, що більше не проводитиме дебати з Гарріс  Як приготувати баклажани з горіхами по-грузинськи: класичний рецепт  Союзники Трампа вважають, що він програв на дебатах із Гарріс, - CNN  Перед дозволом бити по РФ: США хочуть від України стратегію війни на рік – Bloomberg  Зеленський про Курський напрямок: росіяни хочуть деокупувати території, але успіхів не видновсі новини дня
Політика
Україна
14.09.2024 146

Біля українських АЕС менш ніж за місяць пролетіло понад 100 російських дронів і ракет

Понад сотню російських дронів та ракет пролетіло поруч з українськими атомними електростанціями менше ніж за місяць. Такі дії РФ становлять безпрецедентну загрозу для всієї Європи.

_yuzhnoukrainskaya_aes__gettyimages_1583889136_f944a697d67b15e9e368ba6a3e0c71a6_650x410_14.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на "Енергоатом". Про це повідомляють Контракти.UA.

"За останні кілька тижнів було зафіксовано рух понад 70 безпілотних літальних апаратів країни-терористки та понад 30 ворожих крилатих ракет, що пролітали неподалік українських АЕС", - йдеться в повідомленні.

В "Енергоатомі" зазначають, що такі дії Росії становлять безпрецедентну загрозу не лише для України, а й для всього континенту. До цього жодна держава у світі не створювала подібних загроз атомним об’єктам.

У компанії також додали, що "Енергоатом" надає інформацію про кожен такий факт відповідним установам для направлення МЗС України нот до Міжнародного агентства з атомної енергії та інформування вітчизняних і міжнародних організацій.

"Очікуємо жорсткої реакції та засудження дій російського агресора. Міжнародна спільнота має змусити РФ припинити створювати загрози атомним станціям України", - наголосив керівник "Енергоатома" Петро Котін.

Нагадаємо, нещодавно російський дрон пролетів у безпосередній близькості до Хмельницької АЕС.

Сьогодні "Енергоатом" повідомив, що МАГАТЕ розширить моніторингові місії в Україні. Наглядачів відправлять на об’єкти інфраструктури, що мають вплив на безпеку АЕС.​​​​​​

Оценка материала:

5.00 / 1
Біля українських АЕС менш ніж за місяць пролетіло понад 100 російських дронів і ракет 5.00 5 1
Політика / Україна
14.09.2024 146
Еще материалы раздела «Україна»