НОВИНИ ДНЯ: Путін чекає на вибори у США: коли б не були переговори, він всіх обдурить — американський експерт  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грози  У середу прогнозують до +32°, подекуди дощі та грозивсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
14.09.2024 122

Пентагон працює з відомствами США, щоб РФ не отримувала технології навіть в обхід санкцій

Пентагон тісно взаємодіє з іншими урядовими установами США. Їхня мета - позбавити Росію будь-якої можливості отримувати технології Америки, навіть в обхід санкцій.

_rayder_facebook_com_internationaldefencedesk_e3ba070b3e3cdc87098501ac39da8fc5_650x410_14.09.24

Про це заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер, пише РБК-Україна з посиланням на Укрінформ. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що у США не хочуть бачити, що американські технології використовуються у війні проти України.

"Ми, безумовно, не хочемо бачити, щоб американські технології використовувалися (росіянами - ред.) в таких місцях, як Україна - проти українських громадян", - наголосив Райдер.

Крім того, представник оборонного відомства США додав, що Пентагон співпрацює з іншими урядовими структурами США щодо цього питання. Зокрема, взаємодія відбувається з Міністерством торгівлі, щоб запобігти появі американських компонентів у зброї, яку використовують підсанкційні країни, такі як Росія.

"Міністерство оборони продовжить тісно співпрацювати з нашими міжвідомчими партнерами, щоб запобігти цьому", - запевнив Патрік Райдер

Нагадаємо, у квітні 2024 року стало відомо, що в російських ракетах, якими РФ атакує Україну, знаходять іноземні компоненти. Причому 70% деталей припадає на компанії США.

У червні цього року видання The Washington Post писало, що в російських радарних системах, безпілотниках, танках, наземному обладнанні та прибережних кораблях було виявлено американські чипи. Йдеться про зброю, яка була задіяна у війні проти України.

Пізніше, в липні, генпрокурор України Андрій Костін повідомив, що в ракетах і безпілотниках РФ є іноземні компоненти, щонайменше, з 19 країн.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пентагон працює з відомствами США, щоб РФ не отримувала технології навіть в обхід санкцій 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
14.09.2024 122
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»