НОВИНИ ДНЯ: Рецепт яблучних пундиків з йогуртовою глазур'ю  Міністр оборони Китаю назвав переговори єдиним способом закінчення війни в Україні  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Вибори президента США: хто лідирує після дебатів — опитування  Як приготувати баклажани в тайському стилі: рецепт оригінального салату  На вихідних Україну охоплять сильні погодні контрасти  Дорогою до другого Саміту миру: до яких ризиків слід готуватися Українівсі новини дня
14.09.2024 132

Яким буде курс долара наступного тижня

Попри нові виклики, загальна ситуація на валютному ринку (принаймні наступного тижня) залишатиметься на попередньому рівні.

Про це розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий, повідомляють Контракти з посиланням на РБК-Україна.

Як зазначив банкір, економіка України поступово потрапила в нові обставини, якими є насамперед зростання споживчих цін, на яких позначиться нещодавнє збільшення акцизів на пальне, збільшення податків, та безумовно енергетичні проблеми, пов’язані з наслідками ворожих ракетних і дронових атак.

За його словами, нові реалії вимагатимуть певного періоду пристосування, а валютний ринок житиме під впливом цих обставин

"Дія режиму "керованої гнучкості" апріорі передбачає м’яке курсове регулювання, пов’язане зі встановленням балансу між попитом і пропозицією. Саме тому, на мій погляд, наступного тижня загальні курсові коливання не вийдуть за межі початку вересня, а на ринку збережеться періодична зміна векторів - курсові показники то зростатимуть, то знижуватимуться", - сказав Лєсовий.

Крім того, скоріше за все НБУ збереже щоденні обсяги валютних інтервенцій на рівні 150-180 млн доларів, цього може виявитися достатньо для задоволення попиту, а відтак і для збереження курсових показників на більш-менш стабільному рівні, сказав він.

За прогнозом банкіра, основні характеристики валютного ринку з 16 по 22 вересня, будуть такими:

  • Коридори допустимих валютних змін на міжбанку складуть 41-41,6 грн/долар та 44-46 грн/євро, на готівковому ринку - 41,2-41,8 грн/долар та 44-46,5 грн/євро.
  • Залежно від валюти середня різниця між курсами міжбанку і готівкового ринку складе 0,3-0,5 грн.
  • Середні тижневі курсові відхилення будуть в межах 2% від стартового курсу тижня.

"Таким чином, прийдешній тиждень не стане сюрпризом ані для покупців, ані для продавців валюти: загальні курсові показники (валютні коридори) не зазнають суттєвих змін. Ринок перебуватиме під об’єктивно потрібним наглядом регулятора, який здатен оперативно та ефективно притлумити будь-які прояви вкрай небажаного ажіотажу", - констатував Лєсовий.

Оценка материала:

5.00 / 2
Яким буде курс долара наступного тижня 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
14.09.2024 132
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»