НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Україна
16.09.2024 1164

Кількість росіян на Курському напрямку зросла в 3-4 рази, - ОТУ "Сіверськ"

Кількість російських військових на Курському напрямку зросла. Наразі там знаходиться до 45 тисяч окупантів.

_vkazivnik_tablichka_sumska_oblast_gettyimages_2166040844_fd078bd23e6146d14b6e1b5f51fefdf6_650x410_16.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву речника ОТУ "Сіверськ" Вадима Мисника в ефірі телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

Мисник розповів, що на початку Курської операції на даному напрямку було близько 11 тисяч російських військових, зараз їх, за різними оцінками до 45 тисяч.

"Якщо говорити про дані з відкритих джерел, то на початок проведення Курської операції ворог утримував на цьому напрямку близько 11 тисяч військовослужбовців. Зараз, за різними оцінками, - від 30 до 45 тисяч. Ми бачимо, що результати є. Ворог намагається підтягнути сили, щоб уповільнити наш наступ", - сказав він.

Водночас речник ОТУ "Сіверськ" зауважив, що росіяни нарощують обстріли власної території, яка перебуває під контролем України.

"Минулої доби ворог здійснив по території Чернігівської та Сумської області 82 обстріли, а по району Курської області, який контролюється Силами оборони, 127 обстрілів, зокрема випустив 37 КАБів", - повідомив він.

Мало того, Мисник повідомив, що ЗСУ значно ускладнили логістику росіян, взявши під контроль Суджу.

"Не даремно ми взяли під контроль місто Суджу - це один з транспортних логістичних хабів, який буквально перерізає їхнє угрупування Сєвєр, - це Брянська, Курська, Білгородська області", - сказав речник.

Бої у Курській області

Нагадаємо, що вже понад місяць на території Курської області тривають бойові дії. Українські війська продовжують наступальну операцію. Наразі відомо, що Україна контролює у Курській області понад сотню населених пунктів, зокрема, місто Суджа.

За словами президента України Володимира Зеленського, операція ЗСУ у Курській області йде за планом.

Сьогодні, РБК-Україна показувало, як українські десантники розбили у Курській області російський підрозділ ВДВ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кількість росіян на Курському напрямку зросла в 3-4 рази, - ОТУ "Сіверськ" 5.00 5 2
Політика / Україна
16.09.2024 1164
Еще материалы раздела «Україна»