НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Україна
16.09.2024 367

Україна почала виготовляти новий тип боєприпасів — ексочільник Мінстратегпрому

За словами Камишіна, за час його урядування обсяги оборонного виробництва в Україні зросли вдвічі.

45ff2904c250c6ea698fc91a0d8bb82b_16.09.24

Україна почала виробляти власні 155-міліметрові артилерійські снаряди, що раніше було неможливим для оборонної промисловості країни. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив колишній міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в інтерв’ю норвезькому виданню Nettavisen.

“Я не можу багато сказати, але ми почали власне виробництво 155-міліметрових артилерійських снарядів”, – зазначив він.

За словами Камишіна, за час його урядування обсяги оборонного виробництва в Україні зросли вдвічі.

"До кінця року зросте втричі. Продовжуємо працювати далі", – сказав він.

Камишін також наголосив, що найбільшою проблемою є відсутність фінансування для збільшення виробництва зброї. Можливості українського оборонно-промислового комплексу, за його словами, дозволяють це зробити.

У травні 2024 року гендиректор підприємства "Українська бронетехніка" Владислав Бельбас повідомив, що Україна має труднощі з виготовленням снарядів стандарту НАТО калібру 155 мм, зокрема, через нестачу пороху.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала запевнив, що Україна отримає близько 500 тисяч 155-мм артилерійських боєприпасів до кінця поточного 2024 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна почала виготовляти новий тип боєприпасів — ексочільник Мінстратегпрому 5.00 5 2
Політика / Україна
16.09.2024 367
Еще материалы раздела «Україна»