НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Україна
16.09.2024 207

Країни НАТО могли запобігти повномасштабній війні в Україні — Столтенберг

Потрібної Україна зброї не передавали через побоювання ескалації напруженості з Росією.

9ace6a08f20f99cdc496db0ab7b97006_16.09.24

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що країни-союзники по Альянсу могли завчасно озброїти Україну, щоб запобігти повномасштабному вторгненню Росії у 2022 році. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Зараз ми надаємо військову техніку для війни - тоді ми могли б надати військову техніку для запобігання війні", - наголосив генсек НАТО.

За словами Столтенберга, країни-союзники по Альянсу у той час не хотіли надати зброю, яка була потрібною для захисту від вторгнення, через побоювання ескалації напруженості з Росією.

На його думку, для того, щоб завершити війну в Україні, необхідними будуть переговори з Росією.

"Щоб закінчити цю війну, на певному етапі потрібно знову вести діалог з Росією. Але він має базуватися на силі України", - вважає Столтенберг.

Нагадаємо, Єнс Столтенберг, який залишає посаду генерального секретаря Північноатлантичного Альянсу (НАТО), може стати очільником Мюнхенської безпекової конференції.

Оценка материала:

5.00 / 2
Країни НАТО могли запобігти повномасштабній війні в Україні — Столтенберг 5.00 5 2
Політика / Україна
16.09.2024 207
Еще материалы раздела «Україна»