НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Європа
16.09.2024 686

Німеччина хоче створити міжнародну контактну групу для "мирного процесу в Україні"

Соціал-демократи Німеччини пропонують створити міжнародну контактну групу для мирного процесу в Україні.

6dd2da37a17b83412ecb4e0eff5a5967_16.09.24

Глава фракції Соціал-демократичної партії Німеччини в Бундестазі Рольф Мютценіх заявив, що настав час ініціювати міжнародну контактну групу для початку мирного процесу щодо припинення війни в Україні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише Rheinische Post.

"Канцлер ФРН і президент України Володимир Зеленський згодні з тим, що зараз слушний час для активізації зусиль щодо мирних переговорів, і що Росія також має бути присутня на наступному мирному саміті", — наголосив Мютценіх.

За його словами, Бразилія, Китай, Туреччина та Індія могли б увійти до цієї контактної групи.

"У цих країнах посилюється думка про те, що російська загарбницька війна може стати тягарем. Тому робота такої контактної групи  може бути багатообіцяючою і відіграти важливу посередницьку роль", - додав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що другий Саміт миру відбудеться уже в листопаді цього року. На нього планують запросити Росію.

Оценка материала:

5.00 / 3
Німеччина хоче створити міжнародну контактну групу для "мирного процесу в Україні" 5.00 5 3
Політика / Європа
16.09.2024 686
Еще материалы раздела «Європа»