НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
16.09.2024 190

Через повені у Польщі та Чехії скасовані поїзди до України, - УЗ

Через повені у Польщі та Чехії тимчасово скасовано ряд рейсів. Це стосується і поїздів, які прямують до України.

_poyizd_facebook_com_ukrzaliznytsia__389cda3147754704b07bf94a23c7fcb3_650x410_16.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на УЗ. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Станом на зараз, обидва поїзди з Праги - до Чопа і до Перемишля - досі на території Чехії і без шансів встигнути на свої стиковочні українські рейси", - йдеться у повідомленні.

В УЗ наголосили, що готові прийняти пасажирів із квитками на сьогоднішні поїзди на будь-який рейс аналогічного напрямку протягом найближчої доби на будь-які вільні місця без обміну квитків.

"Що стосується пасажирів з України, які прямують на свою стиковку у празькому напрямку, то радимо звязатися з вашим чеським або польським оператором залізниці і уточнити розклад наступних рейсів. Є висока ймовірність того, що пасажирам варто запланувати ночівлю у місті стиковки", - попередили у компанії.

Важливо

Як пізніше додали в УЗ, поїзди з Праги до Чопа і зворотно їхатимуть в обʼїзд із невеликою затримкою, але ці рейси не скасовуються.

"Український стиковочний поїзд 59/60 до Києва чекатиме на пасажирів з Праги. Це стосується рейсів із прибуттям як сьогодні, так і - попередньо - завтра. Поїзди з Праги на Перемишль і зворотно поки що лишаються скасованими через затоплення інфраструктури", - додали в компанії.

Крім того, не курсує на затопленій прикордонній ділянці важливий пересадковий поїзд 105/106 "Грац - Відень - Перемишль".

Негода у Європі

15 вересня Європу накрила негода. Наприклад, Австрію засипало снігом у вересні.

Снігопади фіксуються в нижній Австрії, густонаселеній провінції країни після Відня. Там оголосили надзвичайний стан.

Крім того, в інших регіонах Австрії фіксуються повені. Місцева влада готується до можливих наслідків стихії. Теж стосується і Польщі.

Як повідомлялось, на Європу очікує незвичайно теплий початок вересня після літа з аномальною спекою та посухою на південному сході континенту. Спека затримається і в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Через повені у Польщі та Чехії скасовані поїзди до України, - УЗ 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
16.09.2024 190
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»