НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
16.09.2024 164

РФ доведеться перекидати сили з України для контрнаступу в Курській області, - ISW

Для результативного контрнаступу в Курській області, російській армії доведеться суттєво збільшити чисельність свого угруповання шляхом передислокації сил з фронту в Україні.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). Про це повідомляють Контракти.UA.

Російське військове командування більш ніж утричі збільшило чисельність військового угруповання в Курській області через захоплення ЗСУ низки населених пунктів регіону.

У звіті нагадали заяву президента Володимира Зеленського про те, що російські війська зосередили у Курській області 40 тисяч військовослужбовців і мають намір сконцентрувати в цьому районі загалом від 60 до 70 тисяч військовослужбовців.

Також наводяться дані українського військового оглядача Костянтина Машовця. Згідно з ними, у складі Курської групи російського Північного угруповання військ, що відповідає за Глушковський, Коренєвський, Суджанський, Рильський, Льговський, Курчатовський і Курський райони, нараховується приблизно 61 російський підрозділ різної чисельності, в яких служать близько 35 500 військовослужбовців.

Водночас, йдеться у звіті, залишається невідомим чисельність у групі кожної з російських силових структур: Росгвардія, прикордонники, регулярні підрозділи, нерегулярні підрозділи та військовослужбовці строкової служби.

На думку аналітиків ISW, зростання чисельності російського угруповання в Курській області свідчить про те, що оперативний тиск, спричинений вторгненням, змусив російське військове командування передислокувати підрозділи з України в Курську область і перекинути новостворені сили з Росії до цього регіону замість фронту в Україні.

"Російська контрнаступальна операція з відвоювання території, захопленої українськими військами в Курській області, скоріш за все, вимагатиме ще більшої кількості особового складу та матеріальних засобів, ніж та, що вже сконцентрована в цьому регіоні. І, як наслідок, додаткової передислокації військ з території України", - йдеться у звіті ISW.

Операція ЗСУ в Курській області

На початку серпня ЗСУ перетнули державний кордон між Україною та РФ і почали захоплювати населені пункти Курської області. На даний момент, українські військові контролюють близько сотні селищ регіону, зокрема місто Суджа.

12 вересня росіяни почали контрнаступальну операцію в Курській області. Однак наразі особливого прогресу цих дій не спостерігається.

Речник оперативного командування "Сіверськ" Вадим Мисник 14 вересня заявив, що на початку операції ЗСУ, в Курській області було розгорнуто 11 тисяч російських військовослужбовців. На даний момент в області розгорнуті від 30 тисяч до 45 тисяч військовослужбовців.

Днями українські військові знищили російський підрозділ ВДВ у Курській області.

Зеленський підкреслив, що ЗСУ будуть тримати під контролем території в Курській області, доки російський диктатор Володимир Путін не погодиться на переговори.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ доведеться перекидати сили з України для контрнаступу в Курській області, - ISW 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
16.09.2024 164
Еще колонки: Колонки / Блоги