НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Європа
16.09.2024 772

Німеччина ухвалила остаточне рішення щодо постачання Taurus Україні

Шольц заявив, що рішення не зміниться.

41fc9dc26655f66dba3d1f314222801b_16.09.24

Німеччина не планує постачати Україні далекобійні ракети Taurus, попри настійні вимоги з боку Києва. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив канцлер Олаф Шольц на пресконференції у п'ятницю, повідомляє The Guardian.

"Німеччина ухвалила чітке рішення про те, що ми будемо робити та чого ми не будемо робити. Це рішення не зміниться", - заявив він.

Таке рішення він озвучив на зустрічі прем'єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера і президента США Джо Байдена, де обговорювалась можливість розширення ударних можливостей України.

Шольц пояснив, що Німеччина відмовляється від постачання, оскільки обговорюване США і Великою Британією озброєння має більший радіус дії, ніж те, що постачала Німеччина. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус додав, що рішення США і Великої Британії щодо зброї є їх власною справою.

Нагадаємо, Німеччина, друга після США країна за обсягом військової допомоги Україні, планує зменшити її вдвічі у 2025 році.

Оценка материала:

5.00 / 3
Німеччина ухвалила остаточне рішення щодо постачання Taurus Україні 5.00 5 3
Політика / Європа
16.09.2024 772
Еще материалы раздела «Європа»