НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
16.09.2024 146

Салліван озвучив можливості для нового пакету допомоги для України ще до кінця вересня 2024 року

США буквально знімають з конвеєра снаряди 155 мм калібру і доставляють їх на передову так швидко, як тільки зможуть

52633a33072ffd42fb6a1c552ca6f9bf_16.09.24

США працюють над суттєвим пакетом допомоги Україні, збираючи докупи цілу низку різних можливостей, який планують оголосити до кінця цього місяця, повідомив радник із національної безпеки президента США Джейкоб Салліван. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

«Я щодня зустрічаюся зі своєю командою, щоб подумати про те, які засоби, які інструменти нам потрібно впровадити, щоб стабілізувати фронт, і переконатися, що наступальні дії росіян наражаються на жорсткий опір, а також що ми позбавляємо Росію можливості здійснити якийсь прорив, який би привів до стратегічних вигід від їхнього подальшого просування на схід», - сказав Салліван, - пише "Інтерфакс".

Він нагадав, що у квітні цього року, перед тим, як було ухвалено додатковий пакет фінансування України з боку США, існувала широка стурбованість тим, що може статися крах лінії фронту, проте в наступні місяці українська оборона стала міцнішою в багатьох критично важливих місцях, і Україна також зробила сміливі та рішучі кроки у війні, просуваючись уперед.

Салліван зазначив, що це не питання політичної волі, а питання розв'язання важких і складних логістичних і оперативних питань для фактичного доставлення необхідного озброєння на фронт.

За його словами, США буквально знімають з конвеєра снаряди 155 мм калібру і доставляють їх на передову так швидко, як тільки можемо.

Як інший приклад підтримки він навів складне в реалізації рішення переспрямувати Україні всі ракети для Patriot, які мали бути поставлені партнерам і союзникам у найближчі 12 місяців.

«Я сказав: візьміть всі ці ракети, всі до єдиної, і надішліть їх до України... І якщо ви подивитеся на вартість цього, то це великі гроші з огляду на кількість, масштаб та інтенсивність цих постачаннь від початку війни. Я пишаюся тим, що ми зробили, але, як сказав зі сцени президент Зеленський, з огляду на те, з чим зіштовхнулася Україна, ми маємо робити більше та краще, і я з цим погоджуюся», - наголосив радник президента Байдена.

Раніше Ентоні Блінкен заявив, що Байден і прем'єр Британії обговорять дозвіл ЗСУ бити по Росії далекобійною зброєю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Салліван озвучив можливості для нового пакету допомоги для України ще до кінця вересня 2024 року 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
16.09.2024 146
Еще материалы раздела «Ранкова кава»