НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
16.09.2024 173

Байден і Стармер підтвердили підтримку України в боротьбі з агресією РФ

Президент США Джо Байден провів зустріч з прем'єр-міністром Великої Британії Кейром Стармером. Лідери підтримали Україну в її протистоянні російській агресії.

1gettyimages_da2c9be5cb92780773f2d8ed4ddb6f75_650x410_16.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на сайт Білого дому. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зазначається, що Байден і Стармер обговорили низку зовнішньополітичних питань, що становлять взаємний інтерес. Зокрема, лідери підтвердили свою непохитну підтримку України, яка продовжує захищатися від російської агресії.

Крім того, вони висловили глибоке занепокоєння у зв'язку з наданням Іраном та Північною Кореєю летальної зброї Росії, а також підтримкою Китаєм російської оборонно-промислової бази.

Президент США і британський прем'єр також підтвердили свою непохитну відданість безпеці Ізраїлю, нагальну необхідність укладення угоди про припинення вогню, яка дозволить звільнити заручників і посилити допомогу в Секторі Газа.

Також лідери підтвердили необхідність для Ізраїлю робити більше для захисту цивільного населення і вирішення жахливої гуманітарної ситуації у регіоні. І засудили напади підтримуваних Іраном хуситів на комерційне судноплавство в Червоному морі.

Атаки ЗСУ по військових об'єктах у тилу РФ

Україна вже тривалий час закликає США і Велику Британію скасувати обмеження на удари далекобійними ракетами західного виробництва по військових об'єктах у російському тилу.

11 вересня Київ відвідали держсекретар США Ентоні Блінкен та глава МЗС Британії Девід Леммі. Вони обговорили такий дозвіл з президентом України Володимиром Зеленським.

Однак у Білому домі запевнили, що заборона США лишається чинною, а політика адміністрації Байдена щодо цього питання - незмінною.

Не виключено, що Путін може відповісти на дозвіл на удари по території РФ диверсіями проти американських військових.

Оценка материала:

5.00 / 2
Байден і Стармер підтвердили підтримку України в боротьбі з агресією РФ 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
16.09.2024 173
Еще материалы раздела «Ранкова кава»