НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Світ
16.09.2024 146

РФ ділиться з Іраном ядерними секретами, це викликає побоювання у США та Британії, - ЗМІ

США та Велика Британія турбовані тим, що Росія ділиться з Іраном секретною ядерною інформацією та технологіями. Йдеться про можливості створення ядерної зброї Тегераном.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Bloomberg. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як зазначає видання, в обмін на те, що Тегеран надає Москві балістичні ракети для війни проти України, Росія ділиться з Іраном ядерними таємницями.

За словами західних чиновників, Кремль посилив співпрацю з Іраном через його амбіції створити ядерну зброю. Цього тижня це питання обговорили представники США та Британії у Вашингтоні, прем'єр Кір Стармер зустрівся з президентом Джо Байденом. Вони описали розвиток подій як такий, що викликає занепокоєння, а також підкреслили ескалацію військових зв'язків між Росією та Іраном.

За словами речника Ради національної безпеки Білого дому, адміністрація Байдена залишається глибоко стурбованою ядерною діяльністю Ірану. Байден дав зрозуміти, що США готові протидіяти, щоб запобігти будь-якій ядерній ескалації з боку Ірану.

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час нещодавнього візиту до Лондона припустив, що Росія обмінюється з Іраном ядерними технологіями. Він заявив, що Москва отримала партію іранських балістичних ракет Fath-360 в обмін на інформацію.

"Зі свого боку, Росія ділиться технологіями, які шукає Іран – це вулиця з двостороннім рухом - в тому числі з ядерних питань, а також деякою космічною інформацією", - наголосив Блінкен.

Нагадаємо, у суботу, 14 вересня, міністри закордонних справ країн G7 засудили передачу Іраном балістичних ракет Росії.

Співпраця Ірану та Росії

Раніше західні ЗМІ повідомили, що Іран передав Росії балістичні ракети. Тегеран офіційно заперечує цю інформацію.

Нещодавно депутат іранського парламенту проговорився про постачання ракет Росії. Він заявив, що ракет передаються Москві по бартеру в обмін на сою та пшеницю.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ ділиться з Іраном ядерними секретами, це викликає побоювання у США та Британії, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
16.09.2024 146
Еще материалы раздела «Світ»