НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Європа
16.09.2024 284

Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виключив постачання Україні високоточної зброї великої дальності у майбутньому. Це питання не залежатиме від рішень партнерів Альянсу.

_sholts__gettyimages_2167807201_bc83e67ab4fc2ee02217c28d1b756c7c_650x410_16.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Radio Berg. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зазначається, що в ході спілкування з громадянами в місті Пренцлау (федеральна земля Бранденбург), Шольц підтвердив свою відмову від постачання крилатих ракет Taurus (з дальністю дії близько 500 км) на тій підставі, що це спричинить "серйозний ризик ескалації".

"Я сказав ні. І, звичайно, це стосується і іншої зброї, якби ми її поставили, яка могла б стріляти туди з такої великої відстані. Це (рішення - ред.) залишається в силі... Навіть якщо інші країни вирішать по-іншому", - заявив німецький канцлер.

Radio Berg нагадує, що президент України Володимир Зеленський неодноразово звертався і продовжує звертатися до союзників з проханням надати нашій країні зброю дальньої дії, щоб мати можливість атакувати російські логістичні та військові аеродроми ВПС далеко та ліній фронту на території РФ.

Станом на сьогодні, найбільш далекобійною зброєю, яку постачає Німеччина, є ракетна установка Mars II, яка здатна вражати цілі на відстані 84 кілометри.

При цьому німецький уряд дозволив використовувати цю зброю або самохідну гаубицю PzH 2000 (з дальністю дії 56 кілометрів) лише на обмеженій території навколо Харкова по цілям на російській землі.

Дії США та Британії, а також загрози РФ

Radio Berg додало, що США, Британія та Франція поставили Україні крилаті ракети з дальністю дії до 300 кілометрів.

Наразі йде дискусія про те, чи слід дозволити застосовувати цю зброю проти цілей на території Росії. Зокрема, президент США Джо Байден і прем'єр-міністр Британії Кір Стармер зустрілися із цього приводу у Вашингтоні в п'ятницю, але не ухвалили остаточного рішення.

Трохи раніше російський диктатор Володимир Путін заявив, що він розглядатиме використання західної високоточної зброї великої дальності проти цілей у глибині території РФ, як участь НАТО у війні.

"Це означатиме, що країни НАТО, США та європейські країни воюють із Росією", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО 5.00 5 2
Політика / Європа
16.09.2024 284
Еще материалы раздела «Європа»