НОВИНИ ДНЯ: Сибіга закликав Польщу надати Україні МіГи: подробиці  РФ планувала захоплення великих обласних центрів: Зеленський про мету Курської операції  На заході і півдні очікуються короткочасні дощі та грози: прогноз погоди на 17 вересня  Зеленський заявив, що Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад  Радник Байдена анонсував суттєвий пакет допомоги Україні до кінця вересня  У вівторок на захід України повернеться осіннє тепло   Командир “Ахмату” визнав існування полонених “кадировців” і дав їм цинічну порадувсі новини дня
Політика
Україна
17.09.2024 4160

Зеленський відповів, чи отримала Україна дозвіл на удари вглиб РФ

Рішення Вашингтону дуже важливе, бо є прикладом для союзників.

Україна намагалась переконати Сполучені Штати Америки дозволити їй удари вглиб Росії американською зброєю. Втім, наразі Київ не має цього дозволу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це український президент Володимир Зеленський казав під час інтерв'ю журналісту Фаріду Закарії на CNN.

На запитання Закарії, чи має наразі Україна дозвіл на глибокі удари по Росії, президент відповів - ні. З його слів, рішення Вашингтону є дуже важливим, бо всі союзники дивляться саме на рішення Білого дому.

"Всі чекають на такі рішення. Після цього приймають рішення. Це правда. Тому ми дуже хотіли використовувати цю зброю і просто атакувати цими літаками військові бази, а не цивільну інфраструктуру", - пояснив президент.

Зеленський наголосив, що Київ хоче мати можливість атакувати бази, які використовуються для бомбардувань України.

"Ці літаки, ці реактивні літаки, звідти вони використовують не тільки ракети, вони щомісяця скидають чотири тисячі керованих авіабомб, тільки на сході нашої території, чотири тисячі бомб. Бомби та ракети б'ють по українському цивільному населенню, по школах, по енергетиці. Вся наша енергетична інфраструктура зруйнована на 80%. Цими керованими бомбами", - наголосив Зеленський.

Він також зауважив, що під час зустрічей з партнерами заявляв, що вони чекали занадто довго. Відтак тепер РФ перебазовує свої літаки зі 100, 150 кілометрів - на від 300 до 500. Саме тому, заявляє український лідер, "тепер нам потрібно більше дозволів".

Нагадаємо, за інформацією видання Politico, США і Британія можуть зняти обмеження щодо ударів по РФ. Це рішення можуть погодити на Генеральній асамблеї ООН.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський відповів, чи отримала Україна дозвіл на удари вглиб РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
17.09.2024 4160
Еще материалы раздела «Україна»