НОВИНИ ДНЯ: Сибіга закликав Польщу надати Україні МіГи: подробиці  РФ планувала захоплення великих обласних центрів: Зеленський про мету Курської операції  На заході і півдні очікуються короткочасні дощі та грози: прогноз погоди на 17 вересня  Зеленський заявив, що Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад  Радник Байдена анонсував суттєвий пакет допомоги Україні до кінця вересня  У вівторок на захід України повернеться осіннє тепло   Командир “Ахмату” визнав існування полонених “кадировців” і дав їм цинічну порадувсі новини дня
Політика
Україна
17.09.2024 848

Сирський хоче збільшити термін підготовки новобранців

В Україні буде збільшено термін базової загальновійськової підготовки мобілізованих. Проєкт розпочнеться у жовтні-листопаді цього року.

_gettyimages_1550396164_f0625c87803a1eddd8b5f3e7162e545a_650x410_17.09.24

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пише РБК-Україна з посиланням на його Facebook сторінку. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що якісна підготовка є одним із головних чинників збереження життя українського воїна. Тому для цього докладають максимум зусиль.

"Провів робочу нараду з цього питання за участі керівників органів військового управління, які опікуються підготовкою, а також командирів бойових бригад та начальників навчальних центрів", - йдеться у повідомленні.

Сирський уточнив, що були обговорені проблемні питання, які впливають на якість підготовки військовослужбовців. Під час наради були напрацьовані шляхи їх вирішення. Зокрема, було розглянуто напрямку вдосконалення навчальних програм.

За словами головнокомандувача ЗСУ, ключову роль у якості підготовки відіграють інструктори. Тому максимальна увага приділяється залученню вмотивованих інструкторів із бойовим досвідом.

Крім того, Сирський розповів, що наразі опрацьовується можливість створення Школи інструкторів, яка буде основним в єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу.

"Працюємо над тим, щоб збільшити термін базової загальновійськової підготовки. Відповідний проєкт буде розпочато у жовтні-листопаді цього року. Продовжуємо роботу над підвищенням якості підготовки військовослужбовців у навчальних центрах", - додав він

Нагадаємо, раніше цього місяця Сирський заявив, що Україна готує висококваліфікованих професійних військових, однак їхня підготовка триває менше, ніж хотілося б, оскільки цього вимагає динаміка фронту.

В інтерв'ю CNN він розповів, що новобранці проходять місячну базову військову підготовку, після чого від півмісяця до місяця здійснюється більш спеціалізована підготовка, перш ніж їх відправлять на фронт.

Оценка материала:

5.00 / 2
Сирський хоче збільшити термін підготовки новобранців 5.00 5 2
Політика / Україна
17.09.2024 848
Еще материалы раздела «Україна»