НОВИНИ ДНЯ: Сибіга закликав Польщу надати Україні МіГи: подробиці  РФ планувала захоплення великих обласних центрів: Зеленський про мету Курської операції  На заході і півдні очікуються короткочасні дощі та грози: прогноз погоди на 17 вересня  Зеленський заявив, що Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад  Радник Байдена анонсував суттєвий пакет допомоги Україні до кінця вересня  У вівторок на захід України повернеться осіннє тепло   Командир “Ахмату” визнав існування полонених “кадировців” і дав їм цинічну порадувсі новини дня
Політика
Україна
17.09.2024 374

Радник Байдена анонсував суттєвий пакет допомоги Україні до кінця вересня

США працюють над новим пакетом допомоги для України. Його оголосять до кінця цього місяця.

1_7fd0011daad47edb6542a13718a5ed8e_650x410_17.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на радника з національної безпеки президента США Джейка Саллівана на форумі Ялтинської європейської стратегії, якого цитує "Інтерфакс-Україна". Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що США працюють над суттєвим пакетом для України з різними можливостями, який можуть оголосити вже до кінця вересня.

Салліван зазначив, що щодня зустрічається з командою, щоб забезпечити Україну інструментами та засобами для стабілізації фронту і щоб переконатися, що наступальні дії росіян наражаються на жорсткий опір. Він додав, що Росію також позбавляють можливості здійснити прорив для подальшого просування.

Радник Джо Байдена нагадав, що у квітні перед тим, як Конгрес ухвалив фінансування допомоги Україні, було побоювання, що може статися крах лінії фронту. Проте українська оборона стала міцнішою в багатьох критично важливих місцях, а Україна зробила сміливі та рішучі кроки у війні, просуваючись уперед.

Він також прокоментував затримки з допомогою, зазначивши, що це питання не політичної волі, а логістики. За його словами, США буквально знімають з конвеєра снаряди 155 мм калібру і доставляють їх на передову так швидко, як тільки можуть.

Як інший приклад підтримки Салліван навів складне в реалізації рішення переспрямувати Україні всі ракети для Patriot, які мали бути поставлені партнерам і союзникам у найближчий рік.

"Я сказав: візьміть всі ці ракети, всі до єдиної, і надішліть їх до України... І якщо ви подивитеся на вартість цього, то це великі гроші з огляду на кількість, масштаб та інтенсивність цих поставок від початку війни. Я пишаюся тим, що ми зробили, але, як сказав зі сцени президент Зеленський, з огляду на те, з чим зіштовхнулася Україна, ми маємо робити більше та краще, і я з цим погоджуюся", - наголосив радник Байдена.

Допомога США для України

США - одні з лідерів за наданням військової допомоги Україні. Вашингтон надав українській армії танки, реактивні системи залпового вогню, броньовану техніку, ракети, боєприпаси та інше озброєння, а також американські інструктори навчають українських військових.

Нещодавно США оголосили про виділення Україні нового пакета допомоги на суму 250 млн доларів.

Наразі у США вирішують питання щодо 5,8 млрд доларів для України, які можуть згоріти у вересні після закінчення фінансового року. Адміністрація Байдена звернулася щодо цього до Конгресу.

Оценка материала:

5.00 / 3
Радник Байдена анонсував суттєвий пакет допомоги Україні до кінця вересня 5.00 5 3
Політика / Україна
17.09.2024 374
Еще материалы раздела «Україна»