НОВИНИ ДНЯ: Сибіга закликав Польщу надати Україні МіГи: подробиці  РФ планувала захоплення великих обласних центрів: Зеленський про мету Курської операції  На заході і півдні очікуються короткочасні дощі та грози: прогноз погоди на 17 вересня  Зеленський заявив, що Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад  Радник Байдена анонсував суттєвий пакет допомоги Україні до кінця вересня  У вівторок на захід України повернеться осіннє тепло   Командир “Ахмату” визнав існування полонених “кадировців” і дав їм цинічну порадувсі новини дня
Політика
Україна
17.09.2024 150

Зеленський заявив, що Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад

Наразі в Україні спостерігається брак озброєння. Через це країна не може оснастити навіть 4 із 14 бригад, які потрібно підготувати.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, пише РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю журналісту Фаріду Закарії на CNN. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що постачання допомоги від партнерів відбувається повільно.

"По-перше, все відбувається дуже повільно. По-друге, нам потрібно підготувати 14 бригад. Досі в нас цього немає, і з цього пакета ми не оснастили навіть 4 (бригади - ред.)", - розповів Зеленський.

Також він додав, що під час восьмимісячної паузи, коли Конгрес США не міг ухвалити позитивне рішення щодо допомоги Україні, були використані всі резерви.

"Ми використовували все, що могли. Ми передали те, що у нас є в резервах, те, що є на складах або в резервних бригадах, які нам зараз потрібні. Ми забрали всю зброю, яка в них була", - сказав президент.

Нагадаємо, що в цьому ж інтерв'ю глава держави назвав основні пункти плану перемоги України, який у вересні буде представлений президенту США Джо Байдену. За його словами, вони включають питання безпеки, а також військової та економічної підтримки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський заявив, що Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад 5.00 5 2
Політика / Україна
17.09.2024 150
Еще материалы раздела «Україна»