НОВИНИ ДНЯ: "Ми забрали усе, що в них було": Зеленський повідомив, скільки бригад вдалося укомплектувати західною зброєю  Може стати початком кінця для Путіна: полковник армії Британії - про операцію ЗСУ у Курській області  Коли будуть перші заморозки в Україні: синоптики розказали, коли очікувати похолодання  Зеленський назвав єдину річ, якої боїться Путін  Сибіга закликав Польщу надати Україні МіГи: подробиці  РФ планувала захоплення великих обласних центрів: Зеленський про мету Курської операції  На заході і півдні очікуються короткочасні дощі та грози: прогноз погоди на 17 вереснявсі новини дня
Політика
Росія
17.09.2024 232

Путін наказав запустити у серійне виробництво літак "Байкал": що не так з "ноу-хау" РФ

Глава Кремля Володимир Путін наказав запустити у серійне виробництво літак "Байкал". Це нова розробка має замінити Ан-2 і вартує 5 млн доларів.

imgonline_com_ua_resize_8kys5teub6ao_1f5228612865fc0afc6672d2bb40c882_650x410_17.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Defense Express. Про це повідомляють Контракти.UA.

У РФ зайнялись виробництвом літака, який за задумом окупантів, має замінити транспортний літак Ан-2 - мова про ЛМС-901 "Байкал". Але, за традицією з новим проєктом вже виникли проблеми.

Вартість

Як зізнаються самі росіяни, його ніхто не буде купляти, бо ціна на нього злетіла майже у чотири рази - до 445 млн рублів (орієнтовно 4,87 млн доларів). До того ж з кожним роком вартість може збільшуватися на 4%.

Є і ще один нюанс - кількість злітно-посадокових смуг для цих літаків, які глава Кремля Володимир Путін нещодавно наказав запустити у серійне виробництво, недостатня, щоб в подальшому приймати "Байкал".

Двигун

Ще одна проблема полягає в тому, що окупанти вирішили робити "Байкал" тільки з двигуном ВК-800СМ. Як пише видання, перший політ "Байкала" з цим двигуном був запланований на третій квартал цього року.

"Разом з тим, за новою інформацією, сертифікація двигуна буде лише у 2025 році, а старт постачань аж через два роки, у 2026. Тому усі подальші плани по строках по "Байкалу" залишаються під питанням", - констатують автори.

Провали РФ

Російські війська постійно хвалиться новими розробками та проектами. Але часто такі ідеї закінчуються фіаско. Досить згадати про російський танк "Прорив".

Наприклад, раніше РБК-Україна писало, що українські військові добре підбивають техніку оккупантів, трофеюють її і потім нею знищують ворога. ЗСУ вдалося захопити російський Т-90 "Прорив" та кілька одиниць броньованої техніки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін наказав запустити у серійне виробництво літак "Байкал": що не так з "ноу-хау" РФ 5.00 5 2
Політика / Росія
17.09.2024 232
Еще материалы раздела «Росія»