НОВИНИ ДНЯ: "Ми забрали усе, що в них було": Зеленський повідомив, скільки бригад вдалося укомплектувати західною зброєю  Може стати початком кінця для Путіна: полковник армії Британії - про операцію ЗСУ у Курській області  Коли будуть перші заморозки в Україні: синоптики розказали, коли очікувати похолодання  Зеленський назвав єдину річ, якої боїться Путін  Сибіга закликав Польщу надати Україні МіГи: подробиці  РФ планувала захоплення великих обласних центрів: Зеленський про мету Курської операції  На заході і півдні очікуються короткочасні дощі та грози: прогноз погоди на 17 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
17.09.2024 2276

РФ планувала захоплення великих обласних центрів: Зеленський про мету Курської операції

Операція на території РФ дала бажані результати.

a9a520aeb325c2e65445a19469451374_17.0924

Операція ЗСУ в Курській області допомогла зупинити російську армію на Харківському напрямку. Крім того, вдалося сповільнити просування росіян на Донеччині. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на Ялтинській Європейській стратегії (YES).

"Всюди - від сходу до півночі нашої держави - готувалися плани зі створення відповідних буферних зон, а за того чи іншого бойового успіху вони (росіяни - Ред.) хотіли захоплювати центри цих регіонів", - повідомив глава держави.

З його слів, Курська операція ЗСУ дала ті результати, на які і розраховувала Україна. Зеленський каже, що окупанти забрали свої сили з Харківського та Запорізького напрямків, а також інших угруповань, що готувалися на півночі для окупації територій України, і почали переміщати їх на Курський напрямок.

Як повідомляли аналітики ISW, у Курській області росіяни пішли в контратаку, але ЗСУ просуваються далі. Українські військові нещодавно просунулися в північно-східній частині Черкаського Поріччя, що на північ від Суджі.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ планувала захоплення великих обласних центрів: Зеленський про мету Курської операції 5.00 5 1
Політика / Україна
17.09.2024 2276
Еще материалы раздела «Україна»