НОВИНИ ДНЯ: Частину України накриють дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня  Білорусь хоче уникнути участі у бойових діях проти України, - ЦНС  Рецепт дерунів з курячим філе  Синоптик попередив про похолодання в Україні: температура впаде на 3-6 градусів  "Ми забрали усе, що в них було": Зеленський повідомив, скільки бригад вдалося укомплектувати західною зброєю  Може стати початком кінця для Путіна: полковник армії Британії - про операцію ЗСУ у Курській області  Коли будуть перші заморозки в Україні: синоптики розказали, коли очікувати похолоданнявсі новини дня
Політика
Україна
17.09.2024 766

Оборонний потенціал України може досягти $20 млрд: Умєров назвав умову

Умєров закликав міжнародних партнерів активніше інвестувати в оборонну промисловість України.

abc2d9e6e760d27f7063fc9c1032ffee_17.09.24

Оборонна промисловість України може досягти $20 млрд при умові залучення значних інвестицій. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів міністр оборони України Рустем Умєров, передає пресслужба Міноборони.

Умєров закликав міжнародних партнерів активніше інвестувати в українську оборонну промисловість. Він підкреслив, що для збільшення виробництва військової техніки Україні потрібна підтримка іноземних інвесторів, а також своєчасна фінансова і військова допомога.

"Торік ми планували наші виробничі можливості й визначали, скільки можемо спільно виробити у приватному та державному секторах. Тоді наш потенціал становив 7 мільярдів доларів. У 2025 році ми можемо збільшити цей показник утричі. За нашими оцінками, за умови додаткового фінансування потенціал оборонного виробництва може досягти 20 мільярдів доларів. Ми готові відкривати з вами спільні підприємства. Ми можемо познайомити вас і звести вас з будь-ким із наших очільників, щоб працювати спільно. Це дасть нам можливість збільшувати наші потужності також", - сказав він.

Міністр оборони України підкреслив, що потенціал оборонної індустрії країни перевищує обсяги інвестицій, які Україна може забезпечити самостійно. Він наголосив на готовності Міністерства оборони відкривати спільні підприємства з партнерами для суттєвого збільшення виробничих потужностей.

Нагадаємо, Європейська комісія запропонувала створення європейської схеми продажу озброєнь за кордон, закріплення пріоритету європейських замовлень під час криз та заснування спецфонду ЄС для оборонних проєктів, щоб стимулювати військову промисловість у відповідь на агресію Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Оборонний потенціал України може досягти $20 млрд: Умєров назвав умову 5.00 5 2
Політика / Україна
17.09.2024 766
Еще материалы раздела «Україна»