НОВИНИ ДНЯ: Частину України накриють дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня  Білорусь хоче уникнути участі у бойових діях проти України, - ЦНС  Рецепт дерунів з курячим філе  Синоптик попередив про похолодання в Україні: температура впаде на 3-6 градусів  "Ми забрали усе, що в них було": Зеленський повідомив, скільки бригад вдалося укомплектувати західною зброєю  Може стати початком кінця для Путіна: полковник армії Британії - про операцію ЗСУ у Курській області  Коли будуть перші заморозки в Україні: синоптики розказали, коли очікувати похолоданнявсі новини дня
Політика
Україна
17.09.2024 136

"Ми забрали усе, що в них було": Зеленський повідомив, скільки бригад вдалося укомплектувати західною зброєю

Зеленський наголосив, що постачання зброї від західних країн, зокрема США та Європи, йдуть надто повільно.

f5afffa0149706de6311d560db09d1a6_17.09.24

Україні потрібно підготувати 14 бригад — оснастити їх зброєю. Поки озброєно лише чотири з них. Через дефіцит західної зброї Україна покладається на внутрішнє виробництво, зокрема дронів, але цього недостатньо для покриття потреб фронту. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Про це президент України Володимир Зеленський розповів під час інтерв’ю Фаріду Закарії для його програми GPS на CNN.

На запитання американського журналіста про клькість бригад, які потребують укомплектування, Зеленський відповів, що з 14-ти станом на зараз уомплектовано лише чотири.

"Тому на потрібне наше внутрішнє виробництво дронів. Його недостатньо, але ми це зробили. І це триває. Як я вже казав вам, це після 8-місячної паузи, що передувала позитивному рішенню Конгресу США. Що ми робили протягом цього часу? Ми використовували все, що могли. Ми передали все, що в нас було в резервах, і те, що на складах в резервних бригадах, які нам зараз потрібні. Усе, що в них було — ми забрали усю їхню зброю", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський також розповів про наявність плану перемоги, в якому міститься кілька пунктів. Зокрема, чотири пункти плану є основними, проте ще є один, "який нам потрібний після війни". Президент України поділиться ними із очільником США Джо Байденом під час зустрічі.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Ми забрали усе, що в них було": Зеленський повідомив, скільки бригад вдалося укомплектувати західною зброєю 5.00 5 2
Політика / Україна
17.09.2024 136
Еще материалы раздела «Україна»