НОВИНИ ДНЯ: Частину України накриють дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня  Білорусь хоче уникнути участі у бойових діях проти України, - ЦНС  Рецепт дерунів з курячим філе  Синоптик попередив про похолодання в Україні: температура впаде на 3-6 градусів  "Ми забрали усе, що в них було": Зеленський повідомив, скільки бригад вдалося укомплектувати західною зброєю  Може стати початком кінця для Путіна: полковник армії Британії - про операцію ЗСУ у Курській області  Коли будуть перші заморозки в Україні: синоптики розказали, коли очікувати похолоданнявсі новини дня
Політика
Україна
17.09.2024 570

Буданов назвав фактори, що створюють серйозні проблеми ЗСУ на полі бою

Збільшення виробництва Росією керованих бомб, а також постачання артилерійських боєприпасів з Північної Кореї створюють серйозні проблеми для українських військ на полі бою.

_foto_vitaliy_nosach_rbk_ukrayina_6de3d5aae973e6a3883cd01d7be45808_650x410_17.09.24

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, пише РБК-Україна з посиланням на трансляцію форуму Ялтинської європейської стратегії (YES). Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що північнокорейська військова допомога Росії викликає найбільше занепокоєння порівняно з підтримкою, яку надають інші союзники Москви.

"Вони (КНДР. - ред.) постачають величезну кількість артилерійських боєприпасів, що є критично важливим для Росії. Після таких поставок спостерігається ескалація бойових дій", - сказав Буданов.

Очільник ГУР також зазначив, що "величезну проблему для фронту" також створило нарощування Росією виробництва керованих авіабомб. А нарощування виробництва ракет типу "Іскандер", призвело до "масованого використання" Росією зброї для нападу на Україну.

Допомога Північної Кореї РФ

Україна, США та низка інших країн і незалежних аналітиків встановили, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин постачає Росії для війни проти України ракети і боєприпаси в обмін на економічну та іншу військову допомогу з боку Москви.

Так, ще у вересні минулого року з'ясувалося, що Пхеньян постачає до Росії 152-мм артилерійські снаряди і ракети "Катюша".

Згодом стало відомо, що Росія придбала у КНДР балістичні ракети KN-23.

Агресор уже кілька разів використовував їх для ударів по населених пунктах та енергетиці України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Буданов назвав фактори, що створюють серйозні проблеми ЗСУ на полі бою 5.00 5 2
Політика / Україна
17.09.2024 570
Еще материалы раздела «Україна»