НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
16.09.2024 563

Як тривалість війни вплине на курс долара – прогноз

Чим довше триватиме війна Росії проти України, тим довше курс долара до гривні буде зростати. У разі закінчення війни курс стабілізується на поточному рівні.

Як повідомляють Контракти з посиланням на РБК-Україна, про це йдеться в додатку до проєкту бюджету на 2025 рік (проєкт №12000).

З урахуванням припущень органів влади та державних підприємств було змодельовано майбутні фінансові показники восьми державних підприємств та оцінено чисті грошові потоки до державного бюджету. Базовий сценарій, негативний та позитивний сценарій були змодельовані на основі макроекономічних сценаріїв, розроблених Міністерством економіки.

За базовим сценарієм закінчення бойових дій до кінця 2024 року у 2024 і 2025 роках обмінний курс гривні знижується щодо долара США, після чого стабілізується.

За негативним сценарієм закінчення бойових дій до кінця 2025 року обмінний курс знижується в середньостроковій перспективі.

За позитивним сценарієм закінчення бойових дій протягом 2024 року у середньостроковій перспективі обмінний курс залишається на рівні 41 гривень за 1 долар.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як тривалість війни вплине на курс долара – прогноз 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
16.09.2024 563
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»