НОВИНИ ДНЯ: Сибіга закликав Польщу надати Україні МіГи: подробиці  РФ планувала захоплення великих обласних центрів: Зеленський про мету Курської операції  На заході і півдні очікуються короткочасні дощі та грози: прогноз погоди на 17 вересня  Зеленський заявив, що Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад  Радник Байдена анонсував суттєвий пакет допомоги Україні до кінця вересня  У вівторок на захід України повернеться осіннє тепло   Командир “Ахмату” визнав існування полонених “кадировців” і дав їм цинічну порадувсі новини дня
Політика
Україна
17.09.2024 753

Операція у Курській області РФ: ЗСУ розпочали другу фазу — деталі від Defense Express

Російські військові захопили село Снагість та намагаються просуватися далі.

0804e65912fd12e7e8eb3026941609ad_17.09.24

Українські військові розпочали у Курській області РФ другу фазу операції. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець на "Еспресо".

"Зараз ми перебуваємо на такому цікавому етапі, коли наші війська проводять, як на мене, вже другу фазу операції на Курщині, реагуючи на російський наступ. Противник, використовуючи найбільш підготовлені підрозділи, підійшов та захопив село Снагість, на деяких ділянках почав просуватися", — зазначив він.

За його словами, росіяни сконцентрували значні сили навпроти Любимівки, яка розташована за 5 км від дороги з Коренева до Суджі, оскільки це логістичний шлях, який Україна використовує для утримання своїх підрозділів.

Він додав, що зараз Сили оборони наступають щонайменше на трьох ділянках: у Глушковському районі, трохи на захід від ділянки Кореневе — Снагість.

"Зараз такий важливий момент, коли ворог намагається без додаткових резервів стримати наше просування та ускладнити нам логістику. А ми навпаки – створюємо суттєві загрози для противника на цій ділянці, використовуючи свій потенціал. А це говорить про те, що ситуація тут буде досить динамічною", — додав Згурець.

Нагадаємо, як пише Financial Times, РФ посилює контрнаступ у Курській області, а ЗСУ окопуються на закріплених територіях.

Оценка материала:

5.00 / 2
Операція у Курській області РФ: ЗСУ розпочали другу фазу — деталі від Defense Express 5.00 5 2
Політика / Україна
17.09.2024 753
Еще материалы раздела «Україна»