НОВИНИ ДНЯ: Частину України накриють дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня  Білорусь хоче уникнути участі у бойових діях проти України, - ЦНС  Рецепт дерунів з курячим філе  Синоптик попередив про похолодання в Україні: температура впаде на 3-6 градусів  "Ми забрали усе, що в них було": Зеленський повідомив, скільки бригад вдалося укомплектувати західною зброєю  Може стати початком кінця для Путіна: полковник армії Британії - про операцію ЗСУ у Курській області  Коли будуть перші заморозки в Україні: синоптики розказали, коли очікувати похолоданнявсі новини дня
Політика
Світ
17.09.2024 136

ГУР зробило заяву щодо підозрюваного в замаху на Трампа

В мережі з'явилась інформація, що підозрюваний в замаху на кандидата в президенти США Дональда Трампа Раян Рут причетний до ГУР. Однак ця інформація не відповідає дійсності.

gettyimages_2171592164_26f829942d822e6776e26b44de6e0f11_650x410_17.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки. Про це повідомляють Контракти.UA.

Співробітники розвідки заявили, що громадянин США Раян Рут ніколи не служив у Міжнародному легіоні Головного управління розвідки Міністерства оборони України, не має жодного стосунку до підрозділу. ⠀

"Чутки, що ширяться з цього приводу в деяких медіа, не відповідають дійсності", - додали в ГУР.

Стрілянина біля Трампа

Нагадаємо, що вчора під вечір в США відбувся замах на Трампа. Відомо, що агенти Секретної служби відкрили вогонь по озброєному чоловіку біля гольф-клубу у якому перебував кандидат в президенти.

Після затримання з'ясувалось, що це громадянин США Раян Веслі Рут. Тим часом Федеральне бюро розслідувань назвало інцидент "схожим на спробу вбивства колишнього президента Трампа".

Зауважимо, що сьогодні керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко наголосив, що російська пропаганда використовуватиме тему зі стріляниною в Трампа проти України, а також намагатиметься пускати конспірологічні теорії щодо "українського сліду".

Водночас в ЗМІ з'явилась інформація щодо того, що Рут висловлював у соцмережах підтримку Україні. Мало того, він мав веб-сайт, де намагався збирати гроші та вербувати добровольців на війну проти РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
ГУР зробило заяву щодо підозрюваного в замаху на Трампа 5.00 5 2
Політика / Світ
17.09.2024 136
Еще материалы раздела «Світ»