НОВИНИ ДНЯ: Столтенберг розкрив деталі, як РФ брехала НАТО перед вторгненням в Україну  Україна передала США список цілей у Росії, які хоче вразити – Reuters  Курячі відбивні, запечені з яйцем сиром та помідорами: рецепт ефектної страви  Опубліковано рейтинг країн за якістю життя: на якому місці Україна.  Частину України накриють дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня  Білорусь хоче уникнути участі у бойових діях проти України, - ЦНС  Рецепт дерунів з курячим філевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.09.2024 132

Синоптик попередив про похолодання в Україні: температура впаде на 3-6 градусів

Загалом найближчого тижня температура в Україні буде аномально високою.

_osen_dozhd1_2_1200x675_17.09.24

Поточного тижня погода в Україні буде теплою, переважно сухою та малохмарною. Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог". Пише УНІАН. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його даними, погода в нашій країні на найближчий тиждень визначатиметься впливом антициклонів.

У першій воловині тижня виступ східноєвропейського антициклону забезпечить нам аномально теплу, подекуди спекотну погоду.

"У другій половині тижня на нас вже впливатиме гребінь скандинавського антициклону з північного заходу, тому температура повітря знизиться на 3 – 6 °С, але опадів, як і раніше, не очікується", - повідомив Кібальчич.

Лише місцями на півдні країни, за його словами, а також у західній частині на початку тижня можливі невеликі дощі, часом із грозами.

"На Слобожанщині та місцями у центральних регіонах збережеться сильна посуха, а також надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки", - попередив синоптик.

Погода 17 вересня

У вівторок в Україні без опадів. Лише вдень місцями у Криму, Одеській області та у Приазов'ї можливі невеликі дощі. Вітер східний, 7-12 м/с, а у східних та південних областях вдень окремі пориви сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря вночі +13…+18 °С, на півдні - до +21 °С. Вдень майже по всій Україні буде +24…+29 °С, тільки у Карпатах та на Закарпатті дещо свіжіше, +18…+23 °С.

Погода 18 вересня

У середу, за даними синоптика, у південних, а вдень також місцями у центральних та західних регіонах пройдуть невеликі короткочасні дощі, можливі грози. На решті території країни без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с, на півдні окремі пориви 15 - 20 м/с. Температура повітря вночі +12…+17 °С, у центральних та південних областях до +21 °С. Вдень повітря прогріється до +23...+28 °С, на південному заході максимум до +18...+23 °С.

Аномальне тепло у Києві б'є рекорди

На вихідних у столиці зафіксували одразу три температурних рекорди. Зокрема, мінімальна температура повітря 15 вересня у Києві виявилась найвищою для цього дня і знизилась лише до 19,4°С.

Загалом, за даними синоптиків, від початку вересня у столиці вже встановлено шість температурних рекордів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптик попередив про похолодання в Україні: температура впаде на 3-6 градусів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
17.09.2024 132
Еще материалы раздела «Суспільство»